Ghidul este structurat pe opt capitole, fiecare sectiune fiind elaborata in limba romana, maghiara, germana si engleza.
Ghidul mai contine o harta a centrului orasului, pe care sunt localizate obiectivele turistice prezentate, iar pe verso-ul acesteia sunt cateva recomandari de restaurante, cafenele si cofetarii..
Capitolul VI infatiseaza Coltul calvin, Bastionul croitorilor si Cimitirul Central, iar Capitolul VII Zona Industriala - Fabrica de Pensule, Biserica de la Cluj- Manastur si Piata de legume si fructe din Piata Mihai Viteazul.
Capitolul IV prezinta: Casa Mathia si zona pietonala din Cetatea veche, Piata Muzeului, Casa Tranzit, Teatrul si Opera Maghiara de Stat si Parcul Central, iar Capitolul V: Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Gradina Botanica si Universitatea \'\'Babes-Bolyai\'\'.
Muzeul Farmaciei, Podul Mare, Piata Mihai Viteazul, Urania - Astoria - Metropol, Sinagoga neologa, Cetatuia si Promenada Elisabeta fac obiectul Capitolului III.
In Capitolul II sunt prezentate: Biserica greco-catolica \'\'Schimbarea la fata\'\', Teatrul National, Catedrala Ortodoxa, Piata Avram Iancu si vecinatatea, Bisericile protestante de pe strada 21 Decembrie 1989.
In Capitolul I sunt cuprinse: Biserica \'\'Sfantul Mihail\'\', Statui si simboluri in vechea Piata Centrala, Palatul Banffy, Hotelul \'\'Continental\'\' si Hotelul \'\'Melody\'\'.
Ghidul are o parte introductiva, in care sunt prezentate 7 posibile trasee turistice in oras, si O scurta istorie a municipiului, realizata de Ovidiu Pecican.
Ghidul este structurat pe opt capitole, fiecare sectiune fiind elaborata in limba romana, maghiara, germana si engleza