Matematician, filosof, întemeietor al informaticii și părinte al inteligenței artificiale, Alan Turing a fost unul dintre cei mai originali și mai misterioși gânditori ai veacului trecut.
Moartea lui Turing a fost accidentală, așa cum a susținut mereu mama lui, sau a fost provocată de persecuția neîntreruptă pe care a trebuit s-o îndure? Autorul acestei cărți încearcă să ne prezinte omul neînțeles, aflat în spatele unor strălucite realizări științifice..
Verdictul: otrăvire cu cianură.
Moare în 1954, la numai 41 de ani.
Hărțuit din cauza presupuselor lui vederi subversive și a homosexualității sale, din care nu făcuse niciodată un secret, Turing a fost urmărit penal în 1952 și obligat să accepte un umilitor tratament hormonal pentru a nu fi condamnat la închisoare.
Realizările sale au fost umbrite însă de paranoia care a cuprins societatea britanică în perioada postbelică. În anul 1945, regele George al VI-lea i-a acordat Ordinul Imperiului Britanic pentru contribuția sa la descifrarea mesajelor secrete transmise de naziști cu ajutorul celebrei mașini Enigma”.
La numai 22 de ani, Turing a fost ales în corpul profesoral de la King’s College, Cambridge, pe baza unei teze în care demonstra teorema limitei centrale.
Alan Turing și înfrângerea Germaniei naziste, David Boyle dezvăluie tainele acestui om și ale carierei sale remarcabile. În Codul Enigma”.
Matematician, filosof, întemeietor al informaticii și părinte al inteligenței artificiale, Alan Turing a fost unul dintre cei mai originali și mai misterioși gânditori ai veacului trecut