Descriere YEO:
Codul rutier Act. Mai 2022 - Disponibil la libris.ro
Pe YEO găsești Codul rutier Act. Mai 2022 de la Mircea Ursuta, în categoria Drept.
Indiferent de nevoile tale, Codul rutier Act. Mai 2022 - Mircea Ursuta din categoria Drept îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 44.91 Lei
Caracteristicile produsului Codul rutier Act. Mai 2022
- Brand: Mircea Ursuta
- Categoria: Drept
- Magazin: libris.ro
- Ultima actualizare: 11-04-2024 01:14:23
Comandă Codul rutier Act. Mai 2022 Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Codul rutier Act. Mai 2022 de la libris.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Codul rutier 2022. Editie ingrijita de
Mircea Ursuta Incercand sa imbunatatim permanent prezenta lucrare, astfel incat aceasta sa constituie un instrument util de lucru pentru practicienii dreptului, dar si pentru cetatenii confruntati cu diferite probleme de aplicare a legislatiei rutiere, am considerat necesar nu doar sa actualizam si sa comentam (pe scurt) legislatia, ci si sa inseram, atunci cand a fost cazul, noi acte normative cu impact in domeniu. Pentru editia de fata, am avut in vedere numeroasele modificari aduse recent legislatiei rutiere, in special prin O.G. nr. 1/
2022, care reprezinta cea mai importanta "actualizare" din ultimii ani, prin Legea nr. 107/
2022 (schimbare a regimului juridic al contraventiilor) si prin Legea nr. 134/2022 (M. Of. nr. 477 din 13 mai 2022). Avand in vedere faptul ca, la data de 9 martie 2022, au fost ridicate restrictiile specifice starii de alerta, am eliminat din culegere actele normative si comentariile specifice acestei circumstante exceptionale, avand speranta ca nu vom mai trece in curand printr-o asemenea situatie, pe care niciunul dintre noi nu si-o doreste. Am pastrat, insa, toate actele normative conexe importante care nu aveau legatura cu starea de alerta, cum ar fi, spre exemplu, O.G. nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor sau Legea nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de raspundere civila auto pentru prejudicii produse tertilor prin accidente de vehicule si tramvaie, cu normele aferente. La fel ca in editiile precedente, se regaseste Ordinul MAI nr. 125/2018 pentru stabilirea modelului de proces-verbal de constatare a contraventiei, utilizat in activitatea de control in domeniul circulatiei pe drumurile publice (intrat in vigoare in ianuarie 2019). Am pastrat, la final, tabelul care cuprinde o sinteza a aplicarii normelor rutiere in materia constatarii contraventiilor la regimul
rutier, tabel care a fost actualizat conform modificarilor de esenta aduse prin O.G. nr. 1/2022 si celor aduse prin Legea nr. 134/2022. Acesta este util atat politistilor rutieri care sunt chemati sa constate contraventiile, cat si persoanelor sanctionate, care pot verifica foarte rapid daca incadrarea juridica facuta de agentul constatator este corecta. Practic, tabelul cuprinde, in ordine alfabetica, incalcarile normelor, temeiul de drept al sanctiunilor, cuantumul amenzii si eventualele sanctiuni complementare ce urmeaza a fi aplicate - puncte de penalizare, suspendarea dreptului de a conduce, retinerea certificatului de inmatriculare etc. Ultima coloana indica valabilitatea dovezii de circulatie in ipoteza aplicarii unei sanctiuni complementare mai grave.