Coenzima Q10 este produsa in organismul uman, fiind prezenta in toate celulele, cele mai mari concentratii gasindu-se in inima, creier, ficat si rinichi.
Administrare: Adulti: cate 1-2 comprimate de 3 ori pe zi, cu 30 de minute inaintea mesei..
Contribuie la: functionarea normala a aparatului cardiovascular normalizarea functiei cardiace si a fluxului coronarian mentinerea tensiunii arteriale si a ritmului cardiac in limite normale normalizarea tonusului cardiac sustinerea aparatului cardiovascular in perioadele de stres functionarea normala a diferitelor organe (creier, ochi, rinichi, etc) imbunatatirea starii generale si a rezistentei organismului reducerea starilor de oboseala, epuizare si surmenaj protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ.
Ingrediente: Paducel (Crataegus monogyna) - extract hidroalcoolic 4:1 din frunze si flori (240 mg) celuloza microcristalina Coenzima Q10 (30 mg) stearat de magneziu vegetal dioxid de siliciu coloidal.
Se mai numeste Gherghin, Gheorghinar, Malaiul-cucului, Malaet, Malai-moale, Cacadara etc.
Paducelul isi datoreaza eficienta complexului de substante active, alcatuit din: flavonozide, acizi triterpenici, amine si taninuri catehice.
In medicina traditionala romaneasca, planta era utilizata pentru sustinerea sistemului cardiovascular.
De asemenea, Quercetanus medicul regelui Henric al IV-lea intrebuinta siropul din fructe de Paducel pentru bolile de inima.
Scrierile istorice mentioneaza utilizarea Paducelului atat de catre medicul grec Dioscoride, cat si de biologul si naturalistul roman Plinius ce Batran. macrocarpa. laevigata si C. pentagyna, C. oxyacantha, C.
In Romania se gasesc 5 specii de Paducel: Crataegus monogyna, C.
Paducelul este raspandit in Europa, Africa de Nord si Asia de Sud-Vest.
Numit si `doctorul” inimii, Paducelul este un arbust spinos cu flori albe si fructe de culoare rosie care creste sub forma de tufisuri in lizierele padurilor, zona de stepa, deal si munte, ajungand la altitudini de pana la 1400m.
Coenzima Q10 este, de asemenea, un puternic antioxidant, avand un rol important in neutralizarea radicalilor liberi din organism.
La nivelul miocardului, tesut in care ubiquinona se gaseste in concentratii mari, deficitul de energie determina slabirea inimii si instalarea afectiunilor cardiovasculare.
Deficienta de ubiquinona produce carente energetice la nivelul organelor si tesuturilor, ceea ce determina aparitia bolilor.
In urma arderilor celulare rezulta energia necesara pentru functionarea normala a organismului.
Ciclul Krebs reprezinta o succesiune de reactii enzimatice care au ca scop producerea de energie, rezultata in urma proceselor de oxidare care au loc la nivelul mitocondriilor.
In organism, Coenzima Q10 intervine in ciclul Krebs, fiind cofactor in procesele oxidative.
Dupa varsta de 30 de ani, concentratia de ubiquinona incepe sa scada, motiv pentru care este necesar un aport suplimentar, care sa corecteze deficitul aparut la nivelul tesuturilor si organelor.
Coenzima Q10 este produsa in organismul uman, fiind prezenta in toate celulele, cele mai mari concentratii gasindu-se in inima, creier, ficat si rinichi