Descriere: Contribuie la menţinerea nivelului normal al colesterolului.
Beneficii: Susţine d.
A se pastra la loc uscat si la temperatura mediului ambient. ASOCIERI RECOMANDATE: Pe tot parcursul curei puteţi asocia ceaiul Colesterol-M103/M102 sau ceaiul Colesterol (reţeta monahală)-M104.
La dozele recomandate nu au fost semnalate efecte secundare.
EFECTE SECUNDARE ŞI INTERACŢIUNI: Acest produs se poate utiliza concomitent cu medicamentele.
Substanţele active trec în laptele matern şi pot modifica gustul laptelui.
SARCINĂ ŞI ALĂPTARE: Nu se recomandă femeilor însărcinate datorită unor posibile efecte de stimulare a contracţiilor uterine.
ATENŢIONĂRI: Nu se recomandă copiilor sub 7 ani, în obstrucţie biliară sau risc crescut pentru obstrucţie biliară, insuficienţă hepatică severă, insuficienţă renală acută şi în caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
Puteţi începe cura cu oricare dintre aceste 2 produse, respectând alternanţa între ele de 3 luni.
Recomandăm cure alternative de câte 3 luni cu capsule Colesterol 2-M105A, urmate de capsule Colesterol 1-M105.
Durata curei: 3 luni.
Dacă este nevoie de un efect mai puternic, se pot administra până la 6 capsule pe zi, la recomandarea medicului sau a farmacistului.
Mod de administrare: 1 capsulă de 3 ori pe zi, după masă.
Silimarina din compoziţia armurariului contribuie de asemenea la protejarea ficatului în cazul unei diete bogate în grăsimi.
Efectul hepatoprotector al fructelor de armurariu contribuie la funcţionarea normală a ficatului ajutând astfel la metabolizarea corectă a colesterolului la nivel hepatic.
Fructele de armurariu au acţiune hepatoprotectoare, antihepatotoxică, antioxidantă, stimulează producerea și eliminarea bilei în intestin.
Frunzele de măslin scad colesterolul rău (LDL) şi colesterolul total, cresc colesterolul bun (HDL), reduc tensiunea arterială, ajută la neutralizarea radicalilor liberi (efect antioxidant), având un rol important în protejarea pereţilor vasculari.
Cercetările asupra efectelor acestei plante au demonstrat acţiunea protectoare hepatică, stimulentă asupra vezicii biliare şi de întărire a funcţiei antitoxice a ficatului.
Anghinarea contribuie la scăderea nivelului colesterolului sangvin atât prin reducerea sintezei cât şi prin transformarea lui în acizi biliari.
Turmericul scade colesterolul circulant prin transformarea sa în acizi biliari, scade colesterolul rău (LDL), reduce lipidele, are efect antihepatotoxic, antioxidant, astfel protejează aparatul cardiovascular. Învelişul capsulei este pe bază de gelatină animală. 2,5% cinarină 88 mg – frunze de măslin (Oleae folium) 44 mg – Fructe de armurariu (Silybi mariani fructus) 44 mg.
Ingrediente: O capsulă conține: – Turmeric (Curcumae longae rhizoma) 132 mg – frunze de anghinare (Cynarae folium) 132 mg – Extract uscat de frunze de anghinare (Cynarae folium) standardizat în min.
Consumaţi zilnic de cel puţin 2 litri de apă pentru a stimula eliminarea deşeurilor metabolice şi a toxinelor.
Consumul de alimente bogate în fibre scade colesterolul: cereale integrale, fulgi de cereale, tărâţe de ovăz, leguminoase (fasole, linte, năut, soia), ciuperci, fructe, legume.
Puteţi mânca 1-2 ouă fierte pe săptămână şi aproximativ 10 g unt de 2-3 ori pe săptămână.
Consumaţi în cantităţi moderate grăsimi nesaturate din uleiuri vegetale presate la rece (de măsline, floarea soarelui, şofran, porumb, soia, in, rapiţă, cânepă, dovleac), precum şi nuci, alune, migdale, caju, fistic, seminţe de floarea soarelui şi de dovleac neprăjite de asemenea în cantităţi moderate.
SFATURI PRACTICE DE DIETĂ ŞI STIL DE VIAŢĂ: Recomandăm reducerea cât mai mult posibil din alimentaţie a grăsimilor saturate şi a grăsimilor „trans” (untură, unt, margarină, ouă, brânzeturi grase, carne grasă, mezeluri), reducerea consumului de dulciuri şi produse de patiserie.
Susţine buna funcţionare a ficatului şi vezicii biliare.
Descriere: Contribuie la menţinerea nivelului normal al colesterolului