Marca Collina del Sole colecteaza o selectie speciala de vinuri italienesti, care provin din zone cu vocatie excelenta, care exprima o legatura puternica cu traditia teritoriului de origine.
Asocieri gastronomice: ciuperci, trufe, carne de capra, miel. 
Datorita intensitatii sale, Barolo este perfect ca un vin de meditatie, pentru a fi savurat departe de mese..
Temperatura de servire: 16-18° C.
Gust: corporal, concentrat, structurat, cu un echilibru deosebit intre componentele tanice si acide.
Miros: intens, complex si deosebit de persistent, cu note de prune, cedru si note florale, echilibrat cu arome de tutun, piper negru, scortisoara.
Conform reglementarilor privind vinul, Barolo DOCG Collina del Sole poate fi lansat pe piata abia dupa 1 ianuarie a celui de-al treilea an in urma recoltarii.
Culoare: Rosu rubin intens cu nuante de granat.
Dupa care, pielea este separata de must, iar mai apoi este stabilizat la rece si imbatranit in barriques de stejar francez timp de 24 de luni.
Fermentarea are loc in rezervoare de otel la o temperatura controlata, cu macerare care dureaza 15-20 de zile si pompare zilnica.
Barolo este produs din struguri Nebbiolo, crescuti in inima de bataie a Langhei, recoltati la mijlocul lunii octombrie, dupa care sunt presati si destemati.
Barolo, unul dintre cele mai cunoscute si apreciate vinuri rosii italiene, reprezinta o excelenta in enologie si a fost descris ca „regele vinurilor, vinul regilor”.
Marca Collina del Sole colecteaza o selectie speciala de vinuri italienesti, care provin din zone cu vocatie excelenta, care exprima o legatura puternica cu traditia teritoriului de origine