cimbru tocat Cimbrul isi are originile pe tarmurile europene ale Marii Mediterane si in trecut era denumit si lamaita respectiv lamaioara fiind deosebit de apreciat in Evul Mediu Cimbrul este o planta intens aromata picanta cu un gust proaspat piperat aproape de cea a chimenului indian Este folosit ca si Condiment in bucatariile macedoneana libaneza albaniana franceza italiana spaniola greaca araba canadiana si din zona Caraibelor De obicei sunt folosite frunzele plantei care datorita aromei sale nu se foloseste in cantitaţi mari Este intrebuintat in diferite preparate culinare mai ales in mancarea de fasole cea de linte dar si la prepararea carnii de porc si de vanat Frunze si tulpini intregi de cimbru se introduc uneori in borcanele in care se mureaza varza si castravetii Se foloseste de asemenea la prepararea sarmalelor.
cimbru tocat Cimbrul isi are originile pe tarmurile europene ale Marii Mediterane si in trecut era denumit si lamaita respectiv lamaioara fiind deosebit de apreciat in Evul Mediu Cimbrul este o planta intens aromata picanta cu un gust proaspat piperat aproape de cea a chimenului indian Este folosit ca si Condiment in bucatariile macedoneana libaneza albaniana franceza italiana spaniola greaca araba canadiana si din zona Caraibelor De obicei sunt folosite frunzele plantei care datorita aromei sale nu se foloseste in cantitaţi mari Este intrebuintat in diferite preparate culinare mai ales in mancarea de fasole cea de linte dar si la prepararea carnii de porc si de vanat Frunze si tulpini intregi de cimbru se introduc uneori in borcanele in care se mureaza varza si castravetii Se foloseste de asemenea la prepararea sarmalelor