O Carte la fel de actuala și de surprinzatoare acum ca la aparitia sa, in 1933, Conditia umana anticipeaza lumea contemporana și da viata sensului profund al avantului revolutionar.
Ca studiu al conspiratiei și conspiratorilor, al oamenilor prinși in valtoarea disperata a ideologiilor, tradarii, oportunitatii și liberului-arbitru, romanul lui Andre Malraux ramane o opera neegalata pana in ziua de azi.. nca din prima scena, in care rebelul chinez Chen Ta-eul incearca sa-și depașeasca framantarile sufletești pentru a duce la indeplinire un asasinat, Malraux imbina cu maiestrie actiunile curajoase cu principiul existential conform caruia schimbarea sociala vine intotdeauna ca urmare a faptelor individuale.
Relatare fictionala a unui episod crucial de la inceputurile Revolutiei Chineze, romanul ofera o patrunzatoare analiza psihologica asupra spiritului revolutiei politice.
O Carte la fel de actuala și de surprinzatoare acum ca la aparitia sa, in 1933, Conditia umana anticipeaza lumea contemporana și da viata sensului profund al avantului revolutionar