Cumpara de la grupdzc.ro

Constantin Voda Brancoveanu: viata, domnia, epoca - Stefan Ionescu, Panait I. Panait - Basilica


Constantin Voda Brancoveanu: viata, domnia, epoca - Stefan Ionescu, Panait I. Panait
90.72 Lei

Disponibil

(01-07-2024)
Cumpara de la grupdzc.ro

Produs vandut de grupdzc.ro

(0)

Review(s)

Verifica toate preturile pentru acest produs : click aici


Distribuie pe :


Descriere :

Cumpara constantin voda brancoveanu: basilica de calitate.
Pe yeo poti sa gasesti cel mai bun pret pentru constantin voda brancoveanu: basilica

Pe buna dreptate putem afirma ca puternica personalitate a Sfantului Constantin Brancoveanu domnitorul Tarii Romanesti 1688-J.
La randul lor broderia orfevreria sculptura si pictura erau chemate sa impodobeasca in special locasurile de rugaciune si mai putin persoanele sau casele particulare iar analiza poate continua Observand personalitatea domnitorului Constantin Brancoveanu din aceasta perspectiva ajungem la o concluzie foarte rel.
Daca palatele de la Mogosoaia sau Potlogi ne argumenteaza faptul ca domnitorul a sustinut arhitectura in realitate aceasta stiinta a fost desavarsita prin sfintirea ei prin rugaciune in ansamblurile manastiresti de la Hurezi Polovragi Arnota Mamu Sambata Sinaia etc.
La fel putem supune analizei si celelalte elemente constitutive ale Epocii Brancovenesti.
In realitate privite din perspectiva duhovniceasca tipografiile domnesti si eparhiale din tara sau cele donate in Tiflisul georgian sau Alepul sirian prin cartile teologice si de cult publicate in romana greaca georgiana sau araba de multe ori pe cheltuiala aceluiasi Costandin Basarab Brancoveanu Voievod au luminat mintile si au ajutat in rugaciune nu doar pe crestinii din tara sa ci si pe cei din intregul Orient ortodox.
Este impropriu sa spunem ca a sprijinit arta tiparului pentru ca afirmatia are caracter foarte limitativ.
Recunoscator alegerii ine el marcheaza inceputul domniei prin punerea in circulatie pe cheltuiala proprie a Bibliei de la Bucuresti 1688 cel mai mare monument de limba romana de pana atunci.
Inalta demnitate politica la care a ajuns nu l-a indepartat de slujirea si marturisirea lui Dumnezeu prin fapte ci i-a facut mai pregnanta constiinta lucrarii Proniei Divine in chemarea lui spre aceasta slujire.
Mania rasculatilor care doreau sa starpeasca urmasii acestei familii s-a napustit asupra acelui copil nevinovat si probabil jertfa aceasta l-a determinat pe viitorul domnitor sa priveasca cu alti ochi menirea lui in viata pamanteasca.
Astfel dupa o perioada de asidua pregatire intelectuala in tinerete Dumnezeu Care-1 protejase prin mana slujnicii l-a chemat sa urce pas cu pas treptele slujirilor administrative ale tarii pana cand pe negandite a fost proclamat Domn al Tarii Romanesti.
Fara indoiala Constantin Brancoveanu este unul dintre cele mai evidente exemple ale manifestarii Proniei Divine in istorie.
Cand seimenii rasculati l-au ucis pe tatal sau Papa Brancoveanu chiar in poarta bunicului sau postelnicul Preda Brancoveanu Dumnezeu a dat gand bun uneia dintre slujitoarele casei care ascunzandu-l pe pruncul de numai un an Constantin a predat un alt copii ca fiind cel mai tanar vlastar al familiei Brancovenilor.
Fiecare dintre aceste aspecte surprind imagini particulare care asamblate intr-un tablou general compun portretul unui geniu incontestabil.
Dar nu ne putem opri doar la acestea Dimensiunea religioasa a personalitatii marelui voievod acopera si copleseste toate celelalte aspecte ale vietii sale lumesti. sunt rezultatul politicii interne foarte coerente si constiente a domnitorului in ceea ce priveste importanta Scolii ca institutie de invatamant si formare de elite intelectuale. in epoca Brancoveneasca sub toate aspectele ei cultura cunoaste o dezvoltare fara precedent iar realizarile artistice fie ca avem in vedere arhitectura sculptura arta metalelor pictura religioasa broderia gravura tiparul etc.
Totodata a deschis tara influentelor culturale ale Occidentului care alaturate celor greco-orientale si aplicate substratului autohton au generat o sinteza culturala si artistica remarcabila.
Atent si intelept chivernisitor al celor materiale a intarit stabilitatea geopolitica a tarii atat de fragila intr-o epoca de puternice prefaceri si convulsii la nivel extern.
Bun diplomat in raporturile cu marile puteri vecine care nu odata au amenintat securitatea si integritatea statului pe care l-a condus Constantin Brancoveanu a reusit sa ofere Tarii Romanesti o stabilitate neasteptata. 714 domina istoria politica sociala si culturala a romanilor de la sfarsitul secolului al XVII-lea si primele decenii ale secolului al XVIII-lea.
Pe buna dreptate putem afirma ca puternica personalitate a Sfantului Constantin Brancoveanu domnitorul Tarii Romanesti 1688-J


Uneori, aceste descrieri pot contine inadvertente. De asemenea, imaginea este informativa si poate contine accesorii neincluse in pachetele standard.
logo

  • Produsele tale vor fi disponibile pentru toti clientii nostri, in fiecare zi, pe yeo.ro
  • Vor fi promovate pe retele de socializare si bloguri
  • De asemenea, vom crea continut video pentru 20 de produse