Descriere YEO:
Pe YEO găsești Constantinopol. Capitala Bizantului - Jonathan de la BAROQUE BOOKS AND ARTS, în categoria Istorie.
Indiferent de nevoile tale, Constantinopol. Capitala Bizantului - Jonathan Harris din categoria Istorie îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 71.16 Lei
Caracteristicile produsului Constantinopol. Capitala Bizantului - Jonathan
- Brand: BAROQUE BOOKS AND ARTS
- Categoria: Istorie
- Magazin: grupdzc.ro
- Ultima actualizare: 23-02-2025 01:35:45
Comandă Constantinopol. Capitala Bizantului - Jonathan Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Constantinopol. Capitala Bizantului - Jonathan de la grupdzc.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Mit si legenda istorie si poveste ingeri si sfinti palate biserici gradini imparati si imparatese zarafi diplomati clarvazatori si eunuci uluire si invidie comert monede si taxe fortificatii si apeducte razboaie uneltiri victorii infrangeri si protectie ina. Intr-un cuvant
Constantinopol. Orasul spiritului absolut al miracolelor al grandorii si al desavarsirii.Comerciantii arabi si turci aduceau mirodenii parfum covoare portelan si bijuterii precum si articole din sticla. Italienii din orasele comerciale Amalfi Bari Genova Pisa si Venetia veneau cu aur cherestea si lana. Rusii care coborau pe Nipru si traversau Marea Neagra aduceau ceara chihlimbar sabii si blanuri iar bulgarii veneau incarcati cu in si miere. Bravii negustori evrei aduceau mosc aloe camfor si scortisoara din China. Aceste produse erau apoi vandute pe ersele piete din oras. Parfumul spre exemplu era comercializat in gherete ridicate in Augusteion intre Milion si Poarta de Bronz. Dupa ce isi vindeau marfa negustorii puteau sa-si incarce navele cu produse cautate la ei in tara atat dintre cele aduse de alti negustori straini cat si dintre cele ce proveneau din
Constantinopol. Arabii erau in cautare de blanuri care se vindeau la preturi ridicate in bazarurile de la Bagdad si Cairo dar si de matasuri bizantine desi lumea islamica dispunea de o infloritoare industrie proprie a matasurilor. Hainele din matase migdalele stafidele carmazul si mirodeniile mai cu seama piperul scortisoara si sofranul reprezentau exporturile preferate de italieni desi luau cu ei tot felul de alte lucruri inclusiv cate o icoana furata. Vindeau aceste marfuri cu profit enorm la cele doua targuri anuale din Pavia.Intr-o zi muncitorii care lucrau pe santier la Hagia Sofia au plecat la pranz si l-au lasat pe fiul sefului de echipa in varsta de paisprezece ani ca sa pazeasca uneltele pe santierul ramas pustiu. In timp ce baiatul astepta cuminte s-a pogorat deodata un inger si a intrebat de ce se oprise lucrul. Auzind ca muncitorii erau in pauza de masa vizitatorul nerabdator i-a zis baiatului sa dea fuga si sa-i aduca imediat inapoi. Baiatul s-a codit deoarece promisese sa pazeasca uneltele. Atunci ingerul i-a facut promisiunea solemna ca nu se va misca din acel loc pana ce el nu se va intoarce. Cand seful de echipa si oamenii lui au primit mesajul adus de baiat cu respiratia intretaiata l-au dus pe acesta imediat la imparatul Iustinian care a dat ordin ca el sa nu se mai intoarca niciodata la catedrala. In acest fel Hagia Sofia avea sa aiba propriul ei pazitor pe vecie deoarece ingerii nu-si calca niciodata promisiunile. Pe ghizi ii incanta de fiecare data sa indice locul chiar la stanga altarului unde se presupunea ca ingerul continua sa vegheze.