Panourile fotovoltaice sunt o sursă curată și ecologică de electricitate. 20 A Tensiune ieşire: Identică cu tensiunea de la bornele acumulatorului Caracteristici principale: Dispozitivul este adaptat pentru încărcarea numai a acumulatorilor AGM și cu gel., ecran LCD, Diodele LED semnalizează modul de lucru al echipamentului Greutate: 1.41 kg Dimensiuni: 177 x 175 x 93 mm Producător: AZO Digital Garanţie: 2 ani. 20 A Curentul de solicitare: max. 90 V pentru acumulatorul de 24 V - Intervalul maxim de tensiune pentru un set de panouri conectate la o intrare a regulatorului Curent de încărcare: max. 60 V pentru acumulatorul de 12 V - Intervalul maxim de tensiune pentru un set de panouri conectate la o intrare a regulatorului 30 ...
Tipul de reglare: MPPT Tensiune nominală: 12 / 24 V Curent nominal: 20 A Intervalul de tensiune acceptabil: 20 ...
Acestea nu trebuie folosite cu alte surse de alimentare.
Atenţie! Regulatoarele solare sunt concepute pentru a funcționa cu panouri fotovoltaice. În plus, regulatoarele MPPT au performanțe mult mai bune în condiții de iluminare mai slabe (de exemplu, dimineața, seara sau atunci când o parte a panoului este temporar umbrită).
Datorită tehnologiei care permite urmărirea punctului de putere maximă a panoului, dispozitivele de tip MPPT încarcă acumulatorii mai rapid și mai eficient decât sistemele mai ieftine de tip PWM.
La controllerul solar SCC-20A-MPPT-LCD puteți conecta panouri fotovoltaice în serie sau în paralel - trebuie doar să respectați valorile maxime de curent și tensiune suportate de Controller Regulatoarele MPPT (Maximum Power Point Tracking) asigură nivelul optim de utilizare a energiei electrice produse de panoul fotovoltaic.
Un astfel de set permite asigurarea unor parametri constanți de alimentare cu energie electrică pentru consumatori și, de asemenea, stocarea energiei produse în exces pentru utilizare ulterioară.
Soluția optimă la problemele menționate mai sus este utilizarea unui set format dintr-un panou fotovoltaic, un acumulator și un regulator de încărcare.
Acest lucru, la rândul său, duce la instabilitatea parametrilor de alimentare la ieșire, deoarece chiar și umbrirea unei mici părți a panoului poate provoca o reducere drastică a eficienței.
Cantitatea de energie produsă de panou depinde puternic de unghiul de incidență și de intensitatea luminii care cade pe suprafața celulelor.
Obținerea acestei energii pune totuși o serie de provocări pentru proiectanții de dispozitive și echipamente.
Panourile fotovoltaice sunt o sursă curată și ecologică de electricitate