Cumpara de la librex.ro

CONTROLUL, MANIPULAREA fenomenelor METEO EXTREME prin interventii active in atmosfera - Prestige


CONTROLUL, MANIPULAREA fenomenelor METEO EXTREME prin interventii active in atmosfera
108 Lei

Disponibil

(01-07-2024)
Cumpara de la librex.ro

Produs vandut de librex.ro

(0)

Review(s)

Verifica toate preturile pentru acest produs : click aici


Distribuie pe :


Descriere :

Cumpara controlul manipularea fenomenelor prestige de calitate.
Pe yeo poti sa gasesti cel mai bun pret pentru controlul manipularea fenomenelor prestige

Comisia Europeana a propus miercuri, 14 iulie, 2021, un pachet ambitios de masuri pentru atingerea obiectivelor climatice ale Uniunii Europene.
Eficienta acestei tehnologii a fost dovedita in timp, nu doar prin documentele.
Totodata, masa de apa din nor se uniformizeaza si cade, sub forma de ploaie, pe o suprafata mai mare.
Aceasta modificare determina un proces de precipitare rapida a vaporilor de apa din nor si scade astfel semnificativ posibilitatea producerii greloanelor de grindina.
prin interventii active in atmosfera, in norii cu risc major de grindina se trimit vectori purtatori de iodura de argint care, prin reactie, produc nuclee de condensare artificiala.
Unitatile de Combatere a caderilor de grindina din cadrul SNACP intervin in momentul in care conditiile meteorologice din zona protejata prezinta pericol de grindina.
Unitatile de Combatere a Caderilor de Grindina din cadrul Sistemului protejeaza anual viile, livezile, culturile agricole si comunitatile de pe raza localitatilor in care sunt amplasate punctele de lansare a rachetelor antigrindina.
Un punct de lansare (PL) protejeaza, fata de caderile de grindina, comunitatile si culturile agricole aflate la o distanta de circa 10 km in jur.
Activitatile de combatere a grindinei genereaza modificari ale conditiilor meteo-climatice la nivel local, cu o raza limitata de actiune, in spatiu si timp.
Sezonul de combatere a caderilor de grindina se desfasoara, de regula, in intervalul aprilie-octombrie, si se deruleaza pe baza informatiilor furnizate de radarele meteorologice.
In prezent, in Romania este utilizata metoda de insamantare a norilor, folosindu-se rachetele antigrindina si lansatoarele de la sol, amplasate in Punctele de Lansare din structura SNACP.
Managementul Sistemului este asigurat de Autoritatea pentru Administrarea SNACP, institutie publica cu personalitate juridica, aflata in subordinea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
Infrastructura operationala din cadrul Sistemului national antigrindina si de crestere a precipitatiilor (SNACP) a devenit functionala, ca urmare a necesitatii adoptarii unor masuri de combatere a caderilor de grindina.
Astfel, prin interventii active in atmosfera, in scopul combaterii fenomenelor meteorologice periculoase, se realizeaza modificarea locala si pe termen scurt a parametrilor meteo-climatici.
Pentru diminuarea pagubelor asociate fenomenelor meteorologice periculoase si reducerea riscurilor climatice, Romania a investit in operationalizarea si in extinderea capacitatilor de interventie, in combaterea caderilor de grindina si cresterea precipitatiilor.
Conform Strategiei nationale a Romaniei privind schimbarile climatice, sectorul agricultura si dezvoltare rurala trebuie sa actioneze rapid pentru a putea face fata amenintarilor viitoare si a consolida rezistenta si adaptabilitatea fermelor.
Adaptarea reprezinta o prioritate ridicata pentru agricultura din Romania: schimbarile climatice sunt accelerate si progresive, cu un impact semnificativ asupra sectorului, in ansamblu.
Actiunile de combatere si de adaptare la impactul schimbarilor climatice sunt deosebit de importante, mai ales in zonele cu expunere majora in diferite parti ale Europei.
Planul Comisiei Europene, in materie de clima, implica o tranzitie accelerata, cu mari schimbari structurale in timp scurt, care vor conduce la transformarea economiei si a societatii statelor europene.
In urmatorii zece ani, Romania trebuie sa modifice tintele de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera de la 2% la 12,7%.
In vederea atingerii tintelor de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera cu 55% fata de anul 1990 si obtinerea neutralitatii climatice in anul 2050, principalele masuri propuse de executivul comunitar vizeaza alinierea politicilor fiscale la obiectivele Pactului verde european, reducerea drastica a emisiilor de CO2 si a consumului de energie, precum si utilizarea sporita a surselor regenerabile de energie (cu obiectivul ca 40% din energia UE sa fie sporita din surse regenerabile pana in 2030) si realizarea de campanii de impadurire masiva.
Comisia Europeana a propus miercuri, 14 iulie, 2021, un pachet ambitios de masuri pentru atingerea obiectivelor climatice ale Uniunii Europene


Uneori, aceste descrieri pot contine inadvertente. De asemenea, imaginea este informativa si poate contine accesorii neincluse in pachetele standard.
logo

  • Produsele tale vor fi disponibile pentru toti clientii nostri, in fiecare zi, pe yeo.ro
  • Vor fi promovate pe retele de socializare si bloguri
  • De asemenea, vom crea continut video pentru 20 de produse