Poate drumul stiintei sa intersecteze calea credintei in efortul de cunoastere a lumii ? Autorul crede ca raspunsul la intrebarea de mai sus este afirmativ si acesta constituie „firul rosu” al studiului de fata, care, „fara a evita aprofundarile si dificultatile [...], antreneaza cititorul, pentru ca nu-l sperie cu tehnicitatea sau inaccesibilitatea, ci-l incurajeaza si-l atrage dintru inceput, convingandu-l ca, fara sa devina un specialist, poate ajunge totusi sa inteleaga la un nivel superior raportul just dintre stiinta si credinta, care framanta inevitabil pe om in istorie” (Pr.
Asadar cartea doreste sa evidentieze puntea existenta intre Cosmologia crestina si teoriile fizicii moderne care „conlucreaza” cu dogmele Ortodoxiei, valorificandu-se si regasindu-se in spatiul ei teologic..
George Remete). dr. prof.
Poate drumul stiintei sa intersecteze calea credintei in efortul de cunoastere a lumii ? Autorul crede ca raspunsul la intrebarea de mai sus este afirmativ si acesta constituie „firul rosu” al studiului de fata, care, „fara a evita aprofundarile si dificultatile [...], antreneaza cititorul, pentru ca nu-l sperie cu tehnicitatea sau inaccesibilitatea, ci-l incurajeaza si-l atrage dintru inceput, convingandu-l ca, fara sa devina un specialist, poate ajunge totusi sa inteleaga la un nivel superior raportul just dintre stiinta si credinta, care framanta inevitabil pe om in istorie” (Pr