Cuscus-ul a fost votat ca al treilea cel mai iubit preparat de catre francezi, in anul 2011, intr-un studiu realizat de catre TNS Sofres pentru revista Vie Pratique Gourmand.
In mod traditional, acest desert (seffa) este servit impreuna cu laptele ce a fost parfumat cu apa de flori de portocal, sau mai poate fi servit impreuna cu lapte batut, intr-un castron, ca o cina usoara..
Cuscusul este de cele mai multe ori gatit in abur pana sa capete o culoare pala si un aspect pufos.
In Algeria si in Maroc, poate fi servit si la sfarsitul unei mese, sub forma delicatesei numita seffa.
Cum se serveste cuscusul? In Tunisia, Algeria, Maroc si Libia, in general, cuscusul este servit alaturi de legume (morcovi, cartofi etc), gatite intr-un sos de rosii picant, sau intr-o tocana, dar si impreuna cu carnea de pui, carnea de miel sau carnea de oaie.
Una dintre primele referinte scrise despre cuscus se regaseste intr-o carte bucate nord-africana, din secolul al 13-lea, The cookbook of the Maghreb and Al-Andalus, ce prezinta o reteta de cuscus (cous-cous) cunsocuta in intreaga lume.
Aceasta granula nord-africana a castigat popularitate globala datorita flexibilitatii sale extraordinare, permitand multe variante de retete cu o serie de ingrediente suplimentare.
In ciuda credintei populare ca cuscus-ul este un tip de cereale integrale (are un aspect asemanator orezului), este de fapt o pasta facuta din semola si faina de grau care este umezita si turnata pana cand formeaza bile mici.
Cuscus-ul este un produs convenabil pentru a fi stocat in camara ca o alternativa usoara si rapida la orez, quinoa si taitei.
Sunt cereale mai putin rafinate, vandute in diferite soiuri de cuscus cu beneficii nutritive interesante.
Este servit in bucataria nord-africana, marocana, tunisiana si algeriana.
Ce este Cuscus? Cuscus-ul este seminta de grau dur strivita formata in granule mici sau sfere.
Numeroase nume si pronuntii diferite de cuscus (cous-cous), exista in intreaga lume.
Cuscus (cous-cous) – scurta istorie Numele cuscus este derivat de la cuvintele seksu sau kesksu, cuvinte ce au semnificatia de „bine format” sau rotunjit”.
Cuscus-ul a fost votat ca al treilea cel mai iubit preparat de catre francezi, in anul 2011, intr-un studiu realizat de catre TNS Sofres pentru revista Vie Pratique Gourmand