De sarbatori cand familia se reuneste, romanul pune pe masa bucate traditionale.
Sa gatim romaneste.
Intr-un cuvant, sa ne bucuram de viata!.
Sa reinvatam colindele.
Dar e si mai trist.
Sa reinviem, asadar traditiile.
E mai simplu asa.
Iar bradul il putem lua gata impodobit; miroase a plastic si incape pe-o masuta.
Deja ne-am pierdut colindatorii, ii mai vedem doar la televizor si prin satele razlete.
Se pierd obiceiurile, ne pierdem radacinile.
Peste ani, asezati la casa lor, isi vor aminti cum era “acasa”.
Gastronomia unui popor face parte din cultura lui nationala.
Farmecul nostalgic al retetelor de altadata se mai regaseste astazi doar pe etichetele ce infatiseaza personaje purtand frumosul nostru port popular.
Dar cand mama gateste in bucatarie, copiii (mici sau mari) se invart prin preajma, atrasi de mirosurile imbietoare.
Doar ca, an de an, gatim tot mai putin ca pe vremuri si mancam tot mai mult preparate de-a gata, procesate intr-o fabrica si cumparate dintr-un magazin.
De sarbatori cand familia se reuneste, romanul pune pe masa bucate traditionale