De la prima editie a bestsellerului Creierul femeii, aparuta in urma cu zece ani, raspunsul a fost coplesitor.
Face parte din comisiile de evaluare stiintifica a revistelor si a primit numeroase distinctii si premii..
A activat ca membra a facultatii atat la Harvard, cat si la UCSF.
Dupa ce a obtinut diploma in neurobiologie la Universitatea din California, Berkeley, si diploma in medicina de la Facultatea de Medicina a Universitatii Yale, a finalizat un stagiu si un rezidentiat in psihiatrie la Facultatea de Medicina de la Harvard.
Este fondatoare si directoare a Women\'s Mood and Hormone Clinic.
In mod sigur, ideile ei vor starni controverse din partea unor doctori si sociologi, care considera ca asemenea carti submineaza femeia si intaresc vechile stereotipuri de gen." - Newsweek LOUANN Brizendine , membra a Consiliului American de Psihiatrie si Neurologie si a Consiliului National al Examinatorilor Medicali, este un inzestrat profesor clinic de psihiatrie de la Universitatea din California, San Francisco.
Cu toate acestea, acest volum le poate face pe aceleasi feministe care neaga diferentele de sex sa se simta un pic inconfortabil." - Washington Times "Intr-un stil degajat, jucaus, Brizendine urmareste dezvoltarea creierului femeilor de la nastere pana la varsta adolescentei, la debutul vietii sexuale, sarcina, nastere si cresterea copilului si pana la menopauza si dincolo de ea." - Washington Post "Concluziile ei le vor parea unora de bun simt, in timp ce altii le vor considera un soi de erezie...
Un ghid degajat si edificator pentru femei - si o lectura obligatorie pentru barbati." - Daniel Goleman "Am descoperit ca pot schimba subiectul oricai conversatii daca pomenesc de cartea Creierul femeii a lui Louann Brizendine." - New York Times "Cel mai mare dar al autoarei pentru cititorii sai este ca ne poarta prin toate stadiile vietii unei femei pentru a ne arata diferentele in nivelurile de hormoni cu ocazia fiecarei decizii luate." - Los Angeles Times "Feministele au ce sarbatori: in final, un autor care ia sanatatea feminina in serios si o face printr-un studiu asupra creierului feminin... "In sfarsit, un raspuns satisfacator la intrebarea lui Freud, Ce doresc femeile? Louann Brizendine a facut o mare favoare fiecarui barbat care doreste sa inteleaga femeia misterioasa din viata sa.
Barbatii vor dezvolta un caz serios de invidie cerebrala.
Rezultatul: femeile vor ramane cu impresia din aceasta carte ca poseda o masina flexibila, imbatabila, de comunicare.
In Creierul femeii, Brizendine distileaza toate descoperirile si cele mai recente informatii din comunitatea stiintifica intr-o carte extrem de accesibila care educa femeile despre creierul/ corpul/comportamentul lor unic.
Ca raspuns la nevoia coplesitoare de informatii despre mintea femeilor, Brizendine a infiintat prima clinica din tara care a studiat si a tratat functionarea creierului femeilor.
In timp ce facea cercetari ca studenta la medicina la Yale si apoi ca rezidenta si colaboratoare a Facultatii de Medicina la Harvard, Louann Brizendine a descoperit ca aproape toate datele clinice existente in neurologie, psihologie si neurobiologie se concentrau exclusiv pe barbati.
Neuropsihiatrul Louann Brizendine reuneste cele mai recente descoperiri pentru a arata cum structura unica a creierului feminin determina modul in care femeile gandesc, ce pretuiesc, cum comunica si pe cine iubesc.
De ce femeile sunt mai verbale decat barbatii? De ce isi amintesc femeile detalii despre conflicte pe care barbatii nu si le pot aminti deloc? De ce femeile tind sa formeze legaturi mai profunde cu prietenele lor decat barbatii cu prietenii lor barbati? Acestea si alte intrebari au tulburat ambele sexe de-a lungul veacurilor.
Intelegerea sa profund stiintifica a naturii si a experientei creierului feminin continua sa conduca femeile pe masura ce trec prin etapele vietii, sa ii ajute pe barbati sa inteleaga mai bine fetele si femeile din viata lor si sa lumineze masinaria emotionala delicata a unei relatii sentimentale.
De la prima editie a bestsellerului Creierul femeii, aparuta in urma cu zece ani, raspunsul a fost coplesitor