Crestinismul romanesc. Martiri si controverse istorice

Crestinismul romanesc. Martiri si controverse istorice

Detalii Crestinismul romanesc. Martiri si controverse

librex.ro
Vânzător
librex.ro
Pret
27.92 Lei 34.9 Lei
Categorie (vânzător)
Noutati Carti
Marca
Neverland

Produs actualizat în urmă cu 1 lună
Descriere YEO:

Crestinismul romanesc. Martiri si controverse - Disponibil la librex.ro

Pe YEO găsești Crestinismul romanesc. Martiri si controverse de la Neverland, în categoria Noutati Carti.

Indiferent de nevoile tale, Crestinismul romanesc. Martiri si controverse istorice din categoria Noutati Carti îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.

Preț: 27.92 Lei

Caracteristicile produsului Crestinismul romanesc. Martiri si controverse

  • Brand: Neverland
  • Categoria: Noutati Carti
  • Magazin: librex.ro
  • Ultima actualizare: 21-12-2024 01:38:29

Comandă Crestinismul romanesc. Martiri si controverse Online, Simplu și Rapid

Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Crestinismul romanesc. Martiri si controverse de la librex.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.


Descriere magazin:
Patrunderea creștinismului pe pamantul daco-romanitații, deopotriva la nord și la sud de Dunare, coincide cu formarea poporului roman, aceasta incredibila insula latinofona intre taramuri cucerite treptat de valurile semințiilor migratoare. Primele semne ale noii credințe apar, se pare, in Dobrogea, locul de unde a iradiat apostolatul misionar al Sfantului Andrei, cel care a adus Cuvantul Domnului in vatra miraculoasa de formare a noului popor. Dar cronica insangerata a creștinarii romanilor pe malurile „Iordanului valah“ este cu mult mai complexa și nu lipsita de controverse, dar și de tragedii și martirii, precum cel al lui Sava Gotul și cele ale mucenicilor de la Niculițel sau, mai tarziu, in Evul Mediu, al Sfintei Filofteia, al Fecioarei Teodora de la Sihla sau al lui Ioan Valahul.   Punandu-ne deloc retoric intrebarea: „In ce limba s-a propovaduit mai intai Evanghelia la urmașii geto-dacilor?“, vorbim practic de un mozaic cultural și identitar, cu geți, goți, slavi, straromani și, in cele din urma, creștini pe teritoriul vechii Dacii. Rugaciunea inimii, isihasmul, Nicodim de la Tismana,  Mitropolitul Grigorie Roșca, Sfantul Vasile de la Poiana Marului și Cuviosul Paisie Velicicovschi fac apoi tranziția spre alte epoci ale creștinismului autohton, ajungand pana la Mitropolitul Visarion Puiu sau Sfantul Ioan Iacob Hozevitul și schimnicia sa intr-o peștera din Pustia Iordanului...

Crestinismul romanesc. Martiri si controverse istorice - 0 | YEO

Produse asemănătoare

Produse marca Neverland