In anii ’70, Mary Ann Singleton, provinciala naiva din Ohio, ajunge la San Francisco, unde trebuie sa renunte rapid la provincialism si la reflexele educatiei puritane.
Autorul, Armistead Maupin, este gay, iar personajele homosexuale din Cronici sunt aidoma celor hetero, poate ca o consecinta a atmosferei de perfecta toleranta din San Francisco, una care nu-i singularizeaza prin adversitate..
Cititorul este plimbat dintr-o lume in alta cu aparenta frivolitate, dar in spatele acestei lejeritati se ascunde efervescenta Americii, cu bunele si relele ei.
Autorul stie sa aduca in scena lovituri de teatru, sa provoace neintelegeri, revelatii senzationale si suspans.
Apar pe parcurs si alti prieteni care o insotesc pe Mary Ann in aventurile sale din San Francisco: un businessman arogant, pretentios si misogin, un sexagenar alcoolic, un fotomodel alb care isi schimba culoarea pielii in negru pentru pentru a avea mai mult succes, etc.
Mary Ann se imprieteneste cu toti ceilalti locatari: Mona – hipiota bisexuala, Brian – un heterosexual fustangiu, Norman – sinistrul locuitor al mansardei complexului, si cu Michael, un homosexual aratos cunoscut prietenilor drept Mouse (de la Mickey Mouse).
Inchiriaza o camera in Barbary Lane la numarul 28, intr-un complex detinut de o proprietara excentrica - de fapt un transsexual – pasionata de marijuana.
In anii ’70, Mary Ann Singleton, provinciala naiva din Ohio, ajunge la San Francisco, unde trebuie sa renunte rapid la provincialism si la reflexele educatiei puritane