IndicațiiCușcuș desemnează un tip de granule sferice preparate din făină de grâu dur (semolina), precum și mâncărurile preparate cu acest ingredient.
Originar din Maroc, Tunisia, Algeria, Libia și Egipt, cușcușul a devenit un aliment folosit și în bucătăriile europene.
Uneori, se adaugă și sare în timpul procesului de preparare.
CompozițieApa, prorumb, provenit din culturi 100% ecologiceRecomandareUtil persoanelor care au probleme digestive.
Mod de utilizareÎn mod tradițional, cușcușul se gătește în vase de tip tajine și se servește alături de tocănuri de legume sau carne, dar și ca garnitură sau mâncare în sine, putând fi servit rece sau cald.
Se poate gati pe abur sau prin inmuiere cu apa calda..
Prepararea cușcușului constă în umezirea cu apă a făinii de grâu dur și formarea unor granule sferice cu diametrul de aproximativ 1 mm; pentru a-și păstra forma, acestea sunt apoi pudrate cu făină albă.
IndicațiiCușcuș desemnează un tip de granule sferice preparate din făină de grâu dur (semolina), precum și mâncărurile preparate cu acest ingredient.
Originar din Maroc, Tunisia, Algeria, Libia și Egipt, cușcușul a devenit un aliment folosit și în bucătăriile europene