Descriere YEO:
Cucul din ceas si Pasarea - Disponibil la carturesti.ro
Pe YEO găsești Cucul din ceas si Pasarea de la Curtea Veche Publishing, în categoria Carte.
Indiferent de nevoile tale, Cucul din ceas si Pasarea albastra | Serban Foarta din categoria Carte îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Caracteristici și Avantaje ale produsului Cucul din ceas si Pasarea
- Departament: gaming-carti-birotica
- Ideal pentru pasionații de jocuri, birotică și distracție online.
Preț: 9.99 Lei
Caracteristicile produsului Cucul din ceas si Pasarea
- Brand: Curtea Veche Publishing
- Categoria: Carte
- Magazin: carturesti.ro
- Ultima actualizare: 28-11-2024 01:22:04
Comandă Cucul din ceas si Pasarea Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Cucul din ceas si Pasarea de la carturesti.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Numele colectiei noastre, LUDEX, deriva, bineinteles, din latinescul ludus „joc“, plus -ex, sufixoid publicitar (ca in, de pilda, merceonime ca STIREX, PIREX, MODEX, BUCLEX, si altele de acest soi). Atunci cand LUDEX are, fatalmente, sa-si incheie existenta (lunga/scurta?), cand va ajunge, deci, ex-LUDEX, — intre sufixoidul amintit si, absolut identica acestuia, particula anterioritatii ireversibile (si triste): ex-, ceea ce, totusi, va ramane intreg e tocmai lud(us) „jocul“. Altminteri, numele colectiei este o limpede aluzie (cf. si verbul alludere „a se juca“) la venerabilul concept de homo ludens (al lui Huizinga). Caci, evident, nu suntem primii, nici singurii pe lumea asta, carora le-ar placea ca gratia sa atenueze, cat de cat, dizgratia conditiunii noastre: ponderea, lestul/restul, gravitatia, „Greul Pamantului“, adica (sau, daca nu, o parte, baremi, din vesnica morozitate a „oamenilor gravi, gravi, gravi“, vorba poetului Charles Cros), — jocul fiind o „garantie palpabila“, ca si o „intretinere constanta a reflexului libertatii“ noastre (cu un cuvant al lui G. Liiceanu). De unde sfatul, in exerga colectiei, al lui Max Jacob: „Sariti coarda, coborand o scara: n-o veti mai atinge cu piciorul.“ Fara a minimaliza nicio modalitate, alta, de contestatie si protest, acestea, in colectia noastra, sunt ludice prin excelenta. Altminteri, numele colectiei ar fi fost altul decat A fost candva un
ceas cu cuc de-origine helveta, in care
Cucul, singur cuc, doar ca n-avea servieta, atat era de birocrat dupa opinia Matii, cea cu demars aristocrat si-un plus ca,-n salcie, matii, a Calului solemn de sah certat cu linia oabla, ca si-a Cocosului din, ah sau vai, precara tabla, – care-l urau pe bietul Cuc fi’ndca-i strica lu’ dl Cocos & Calului nauc, plus dnei Mate, somnul. Cand
Pasarea (ca-n Maeterlinck de-
albastra!) se opune prea-zilnicului ras si zbeng al celor trei, – si-l pune sa-nvete a zbura pe Cuc! Dar Mata, Calu-n schioapat, Cocosul cas... Ci n-am sa-mi duc istoria pan’ la capat, caci nu v-ati mai uita la rest, satisfacuti cu niste inguste clape ce,-n acest caz, n-ar mai sti sa miste pe nimeni. – Zic, in fine, zau ca,-n textu-mi apolitic, vorbind pisicile de rau, nu-s incorect politic.