Culturalizare in uniforma - Zoltan Rostas, Dragos Sorobis

Culturalizare in uniforma - Zoltan Rostas, Dragos Sorobis

Detalii Culturalizare in uniforma - Zoltan

libris.ro
Vânzător
libris.ro
Pret
48 Lei
Categorie (vânzător)
Stiinte Umaniste
Marca
Zoltan Rostas

Produs actualizat în urmă cu 1 lună
Descriere YEO:

Culturalizare in uniforma - Zoltan - Disponibil la libris.ro

Pe YEO găsești Culturalizare in uniforma - Zoltan de la Zoltan Rostas, în categoria Stiinte Umaniste.

Indiferent de nevoile tale, Culturalizare in uniforma - Zoltan Rostas, Dragos Sorobis din categoria Stiinte Umaniste îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.

Preț: 48 Lei

Caracteristicile produsului Culturalizare in uniforma - Zoltan

  • Brand: Zoltan Rostas
  • Categoria: Stiinte Umaniste
  • Magazin: libris.ro
  • Ultima actualizare: 21-12-2024 01:38:29

Comandă Culturalizare in uniforma - Zoltan Online, Simplu și Rapid

Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Culturalizare in uniforma - Zoltan de la libris.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.


Descriere magazin:
Culturalizare in uniforma. Articole si documente privind serviciul social 1938-1939. Antologie de Zoltan Rostas si Dragos Sorobis Legea Serviciului Social - promulgata de Carol al II-lea si elaborata de Dimitrie Gusti, Henri H. Stahl si Octavian Neamtu - impunea realizarea serviciului de tip social pentru toti tinerii care terminau o facultate sau o scoala superioara. Alaturi de argumentele si explicatiile autorilor privind impactul Legii Serviciului Social asupra tinerilor si a societatii romane, lucrarea cuprinde legile reeditate ale Serviciului Social si texte din presa vremii, cu scopul de a evidentia amploarea institutionala a proiectului de control si disciplinare al tineretului, precum si viziunea societala, de ansamblu, a acestui tip de serviciu. Cum a luat nastere obligativitatea muncii culturale in Romania anilor \'30 si ce impact a avut asupra tinerilor si a societatii? Potrivit lui Zoltan Rostas: Aparitia in 1938 a Legii Serviciului Social, elaborata de Dimitrie Gusti si de sociologii monografisti afiliati Fundatiei Culturale Regale "Principele Carol", Henri H. Stahl si Octavian Neamtu, a socat prin obligativitatea generalizata a serviciului pentru toti tinerii care terminau o facultate sau o scoala superioara.Nu se poate intelege acest demers fara a lua in calcul contextul european. Dupa Primul Razboi Mondial, in foarte multe tari au aparut organizatii si initiative de munca voluntara sau in folosul comunitatii pentru a atenua efectele somajului si saraciei care afectau nu doar paturile sociale largi, ci si tineretul. Asemenea miscari nu au aparut numai in tari devastate de razboi, dar si in cele nebeligerante, cu democratie consolidata. Este de remarcat faptul ca, in Europa secolului XX, prima data munca obsteasca, implicand tineretul, a aparut in Danemarca, in 1917, iar dupa razboi, in 1920 in Anglia, Suedia si Bulgaria, in 1922 in Norvegia, iar in 1925 in Elvetia, unde s-a impus ca cea mai viabila solutie. In state ca Germania, Cehoslovacia, Polonia, Romania, Estonia, Letonia Belgia, Ungaria si Grecia dupa 1930 au aparut, rand pe rand, tabere de munca ale tineretului.

Culturalizare in uniforma - Zoltan Rostas, Dragos Sorobis - 0 | YEO

Produse asemănătoare

Produse marca Zoltan Rostas