Culturi pentru iaurt vegan, eco-bio, 3x5g - Fairment Prepara-ti singur acasa iaurt vegan cu ajutorul culturilor pentru iaurt vegan de la Fairment! O bautura obtinuta din Culturi vii, fermentata, naturala si sanatoasa.
Mod de prezentare O cutie contine 3 plicuri a cate 5g Culturi pentru iaurt vegan, eco-bio, 3x5g - Fairment Alege acum Culturi pentru iaurt vegan, eco-bio, 3x5g - Fairment si bucura-te de beneficii!.
Alternativ puteti folosi si agar agar (evident nu 100g, cititi instructiunile de pe agar agar). orez, ovaz, migdale, caju, etc) este nevoie sa adaugati si amidonul.
Laptele de soia lucreaza foarte bine si nu e nevoie de agent de ingrosare, insa daca folositi alt lapte vegetal (de ex.
Sfat: daca folosit alt lapte vegetal in locul celui de soia, atunci la Pasul 1 adaugati si 100g de amidon de orez sau tapioca.
Dupa 10 generatii, este indicat sa incepeti iar cu un pliculet de Culturi de 5g.
Acest proces se poate repeta de pana la 10 ori, adica cu 1 singur pliculet de Culturi putem prepara 10 portii de iaurt consecutiv.
In locul pliculetului de 5g de Culturi de iaurt de la Pasul 2, puneti 2 linguri de iaurt preparat anterior.
Pasul 6: pentru a face un nou lot de iaurt, puteti folosi ca si starter o portie din iaurtul preparat anterior.
Pastrati la frigider.
Apoi se poate consuma.
Pasul 5: Cand iaurtul e gata, puneti borcanul de sticla in frigider sa stea peste noapte.
Cu cat il lasati mai mult la fermentat, cu atat va deveni mai acru si mai consistent.
Repetati procesul pana iaurtul capata consistenta si se acreste.
Daca iaurtul nu e ferm, consistent, si daca apa s-a racit, aruncati apa racita si reumpleti cu 500ml de apa la 80 de grade si lasati la fermentat pentru inca 2 ore.
Pasul 4: Dupa 10 ore, deschideti vasul si verificati iaurtul.
In aceasta perioada este recomandat sa nu manevrati vasul, sa il lasati sa stea nemiscat.
Puneti capacul la vasul de inox si lasati-l sa stea asa timp de 10 ore.
Asigurati-va inca odata ca e bine inchis capacul la borcanul de sticla, pentru a nu patrunde apa inauntru.
Pasul 3: Incalziti 500ml apa la 80 de grade si turnati apa in vasul de inox astfel incat borcanul de sticla sa fie inconjurat de apa calda.
Pe urma puneti borcanul in vasul de inox pentru preparat iaurt.
Puneti capacul de metal la borcan si asigurati-va ca e bine inchis.
Pasul 2: Adaugati 1 pliculet de 5g de Culturi de iaurt vegan si amestecati pana totul se omogenizeaza perfect.
Turnati apoi laptele in borcanul de sticla si lasati-l sa se raceasca pana temperatura scade sub 40 de grade.
Pasul 1: Puneti laptele de soia intr-un vas si incalziti-l pana ajunge la temperatura de fierbere pentru a steriliza laptele.
Daca aveti aparat de facut iaurt, atunci urmati instructiunile aparatului. bulgaricus, Lactobacillus acidophilus NCFM, Bifidobacterium lactis HNO19TM *din agricultura ecologica Valori nutritionale/100g: Energie: 1530kj / 366 kcal Grasimi: 0g din care saturate 0g Glucide: 90g din care zaharuri: 90g Proteine: 0g Sare: 0g Mod de utilizare: pentru a prepara iaurtul vegan, avem nevoie de: 1 pliculet de 5g de Culturi pentru iart vegan 750 ml lapte de soia 1 borcan de stricla cu capac ce inchide ermetic 1 vas special pentru facut iaurt din inox cu pereti dubli si capac ermetic (arata ca un termos mai mare).
Ingrediente plic Culturi de iaurt vegan : dextroza*, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrückii subsp.
Culturi pentru iaurt vegan, eco-bio, 3x5g - Fairment Prepara-ti singur acasa iaurt vegan cu ajutorul culturilor pentru iaurt vegan de la Fairment! O bautura obtinuta din Culturi vii, fermentata, naturala si sanatoasa