Unul din patru români suferă la un moment dat de anxietate, aceastafiind, de altfel, cea mai frecventă dintre tulburările psihice dințara noastră. Încearcă-le! Citate şi sfaturi pentru ameliorareaanxietăţii cât să îţi ajungă un an.
Dar dacă am nevoie de ajutor de specialitate? Capitolul 11.
Cum pot să preiau controlul asupra panicii înainte caea să pună stăpânire pe mine?Capitolul 10.
Oare nu pot să mă feresc de lucrurile de care mă tem? Capitolul 9.
Ce înseamnă să îmi gestionez mediul? Capitolul 8.
Nu am timp să mă relaxez! Capitolul 7.
Mi e teamă să fac sport… aşadar, cum ar putea sămă ajute?Capitolul 6.
Rutinele şi obiceiurile nu sunt chiar atât deimportante, nu-i aşa? Capitolul 5.
Ce este mindfulness? Capitolul 4.
Cum îmi pot antrena mintea să nu se îngrijoreze? Capitolul 3.
Nu pot controla modul în care îmi funcţioneazăcreierul, nu-i aşa? Capitolul 2.
MOORE, psiholog clinician american, este autorul unor cărțidedicate tulburărilor de anxietate, psihofarmacologiei și stresuluiposttraumatic.
CuprinsMulţumiri Anxietatea: o introducere Capitolul 1.
Cartea se adresează publicului larg, dar e uninstrument util și pentru psihiatri, psihologi clinicieni șipsihoterapeuți.
Bret A.
După ce discută despre tiparelementale care exacerbează temerile (gândirea în "alb-sau-negru","catastrofizarea" etc.) și despre simptomele somatice ale panicii,autorul propune un larg evantai de tehnici pentru gestionareaanxietății: de la contestarea gândurile iraționale la meditațiade tip "minfulness", de la modificarea rutinelor cotidiene de somn șialimentație, la exercițiile fizice și de relaxare (imagerie), de lareorganizarea mediului la expunerea treptată la evenimenteleînfricoșătoare.
Pentru cei care se confruntă cu stresul crescut, cuîngrijoarea, frica sau panica, autorul oferă o serie de sugestiipentru de a ține sub control anxietatea, chiar și fără ajutorulmedicației sau psihoterapiei.
Unul din patru români suferă la un moment dat de anxietate, aceastafiind, de altfel, cea mai frecventă dintre tulburările psihice dințara noastră