Unul din patru români suferă la un moment dat de anxietate aceasta fiind de altfel cea mai frecventă dintre tulburările psihice din țara noastră.
Moore psiholog clinician american este autorul unor cărți dedicate tulburărilor de anxietate psihofarmacologiei și stresului posttraumatic..
Bret A.
Cartea se adresează publicului larg dar e un instrument util și pentru psihiatri psihologi clinicieni și psihoterapeuți.
După ce discută despre tiparele mentale care exacerbează temerile (gândirea în "alb-sau-negru" "catastrofizarea" etc.) și despre simptomele somatice ale panicii autorul propune un larg evantai de tehnici pentru gestionarea anxietății: de la contestarea gândurile iraționale la meditația de tip "minfulness" de la modificarea rutinelor cotidiene de somn și alimentație la exercițiile fizice și de relaxare (imagerie) de la reorganizarea mediului la expunerea treptată la evenimentele înfricoșătoare.
Pentru cei care se confruntă cu stresul crescut cu îngrijoarea frica sau panica autorul oferă o serie de sugestii pentru de a ține sub control anxietatea chiar și fără ajutorul medicației sau psihoterapiei.
Unul din patru români suferă la un moment dat de anxietate aceasta fiind de altfel cea mai frecventă dintre tulburările psihice din țara noastră