Volum coordonat de Oana Barna Texte de Gabriel Liiceanu, Ioana Parvulescu, Radu Paraschivescu, Tatiana Niculescu, Anamaria Smigelschi, Andrei Plesu, Adriana Bittel, Dan Tapalaga, Jean A.
Ce miza extraordinara intra in joc cand intrebarea privitoare la fericire se naste dinauntrul unei istorii nefaste! Cum de-au existat oameni care si-au gasit fericirea intr-o lume in care totul predispunea la nefericire? Sa existe oare o alchimie gratie careia, dintr-o viata atacata pe versantul ei negativ, sfarsesti prin a extrage pofta de viata si gandul final ca nu ai trait degeaba? Pe scurt: cum e cu putinta ecuatia paradoxala a fericirii? (GABRIEL LIICEANU).
Harris, Vlad Zografi, Clotilde Armand, Ariana Rosser Macarie, Andreea Rasuceanu, Andrei Cornea, Monica Pillat, Mihaela Coman, Horia-Roman Patapievici In loc de introducere: Cioran despre (ne)fericire In loc de incheiere: Punctul 7 din chestionarul lui Proust: „Fericirea pe care mi-o visez“ „Ce-ar fi sa descoperim ca adevarata fericire e cea care ne pune viata la incercare si ii da o implinire tocmai pentru ca a fost smulsa unei lumi ostile? S-ar putea ca trecerea noastra pe pamant sa capete alta forta cand, in stradania naturala spre fericire, suntem pusi in situatia de a compune un destin nu cu bunastarea, rasfatul si trufia marilor popoare, ci cu suferinta celor «insignifiante» (Cioran).
Volum coordonat de Oana Barna Texte de Gabriel Liiceanu, Ioana Parvulescu, Radu Paraschivescu, Tatiana Niculescu, Anamaria Smigelschi, Andrei Plesu, Adriana Bittel, Dan Tapalaga, Jean A