O noua carte de Fabrice Midal, adica: o masura meditatie rasadita in cultura occidentala, o masura filozofie golita de conceptele greoaie si inca ceva - acel quelque chose care face ca lectura sa te lase cu o luminoasa stare de aerisire interioara.
cand totul in jur se duce de rapa, cel mai neinspirat e sa-ti spui ca va fi bine. - Psy Positive. - Sante Magazine O carte limpede si eliberatoare. - Le Magazine Litteraire Un text care te invioreaza si te ajuta sa repornesti cu dreptul. - Madame Figaro Iata o carte ca o gura de aer proaspat, intr-un gen literar in care ideile sunt uzate si ne dau impresia ca am citit deja totul.
Cartea lui ne indeamna sa atacam realitatea cu pas hotarat si cu entuziasm. - Femina Fericirea e o calatorie, nu o destinatie, asa afirma filozoful.
Urmati ghidul. - Elle Ce bine e sa te tragi din cand in cand deoparte, insotit de viziunea clara si optimista a lui Fabrice Midal! - Happinez Fabrice Midal schiteaza un drum catre fericire. - Psychologies Avem aici cateva sfaturi echilibrate, din care invatam cum sa facem pace cu noi insine.
Fabrice Midal e un camarad simpatic.
Paginile lui ne incurajeaza sa ne lasam sedusi de posibilitate si ne invita la o lingurita de filozofie, ca sa ne fie mai bine cu noi si cu lumea.
Convins ca locul unei existente fericite e intre ordine si haos si ca-n viata, pana la urma, e ca-n bucatarie, Fabrice Midal scrie un nou eseu revigorant, de citit toata ziua.
Dar ne starneste si intelectual: se ia de guler cu Epictet, ne trimite la Shakespeare, la Descartes, la Hannah Arendt si la Sartre, ne plimba prin Parisul ocupat de germani si prin America precara din fotografiile lui Diane Arbus.
Inamic declarat al tocirii mintale si sufletesti, proful de meditatie a la francaise ne provoaca mai intai la nivel uman: ne explica de ce frica si angoasa sunt firesti, de ce o existenta fara negativitate n-ar avea nici gust, nici haz, de ce slabiciunile sunt bune, iar responsabilitatea personala si demnitatea sunt de aparat cu orice pret, ne dezvaluie in ce consta intelepciunea homarului si ne spune povestea unui print care se credea curcan.
Dar pe care adeseori nu le vedem, pentru simplul motiv ca asa ne-am obisnuit.
Iata o prima doza de soc cu care Fabrice Midal, al carui sport preferat ramane sa zdruncine idei primite de-a gata, ne arata nebanuitele posibilitati pe care le avem ca fiinte umane.
O noua carte de Fabrice Midal, adica: o masura meditatie rasadita in cultura occidentala, o masura filozofie golita de conceptele greoaie si inca ceva - acel quelque chose care face ca lectura sa te lase cu o luminoasa stare de aerisire interioara.
cand totul in jur se duce de rapa, cel mai neinspirat e sa-ti spui ca va fi bine