Cand si-a propus sa cerceteze modul in care sunt utilizate LSD-ul si psilocibina (ingredientul activ din ciupercile magice) pentru a aduce alinare oamenilor care sufera de afectiuni dificil de tratat precum depresia, adictia si anxietatea, Michael Pollan nu a intentionat sa scrie aceasta carte, fara indoiala cea mai personala dintre toate volumele sale. — The Guardian.
Unul dintre cele mai importante mesaje ale cartii este ca beneficiile terapeutice ale psihedelicelor pentru muribunzi sau oamenii grav bolnavi, nu pot fi separate de experientele mistice pe care le prilejuiesc.
Spre lauda sa, desi este unul dintre cei mai buni scriitori pe teme stiintifice, Pollan este dispus sa abandoneze fixatia genului asupra explicatiilor materialiste ca fiind singura cale spre intelegere.
Adevaratul subiect al ,,travelogului mental” al lui Pollan nu este doar drogul psihedelic, ci si eterna enigma a constiintei umane si a felului in care, intr-o lume care ne ofera atat suferinta, cat si bucurie, ne putem stradui sa fim pe deplin prezenti si sa gasim sens in viata.
O investigatie sclipitoare si temerara a revolutiei medicale si stiintifice din jurul drogurilor psihedelice si povestea fascinanta a experientelor psihedelice ale autorului, care i-au schimbat viata.
Extraordinara si adesea palpitanta...
Uluitoare si edificatoare, aceasta carte este relatarea captivanta a unei calatorii spre o noua frontiera incitanta si neasteptata in intelegerea mintii si a locului nostru in lume.
Pollan scruteaza arhivele istorice pentru a separa adevarul despre aceste misterioase droguri de miturile care le inconjoara inca din anii 1960, cand o mana de evanghelisti psihedelici au catalizat din neatentie o puternica reactie negativa impotriva a ceea ce era pe atunci o cercetare promitatoare.
O combinatie unica si eleganta de stiinta, carte de memorii, jurnal de calatorie, istorie si medicina, Cum sa-ti schimbi mintea este un triumf al jurnalismului participativ.
Astfel a inceput o aventura unica in sondarea diverselor stari de constiinta modificata, dublata de investigarea aprofundata a ultimelor cercetari din neurostiinta si a infloritoarei comunitati subterane a terapeutilor psihedelici.
Dar descoperind modul in care aceste substante remarcabile imbunatatesc nu doar vietile celor cu boli psihice, ci si pe ale oamenilor sanatosi, care se confrunta cu dificultatile de zi cu zi, a decis sa exploreze peisajul mintii atat la persoana I, cat si la persoana a III-a.
Cand si-a propus sa cerceteze modul in care sunt utilizate LSD-ul si psilocibina (ingredientul activ din ciupercile magice) pentru a aduce alinare oamenilor care sufera de afectiuni dificil de tratat precum depresia, adictia si anxietatea, Michael Pollan nu a intentionat sa scrie aceasta carte, fara indoiala cea mai personala dintre toate volumele sale