Redactarea unei lucrari stiintifice presupune respectarea unor norme pe care fiecare si le insuseste "din mers". - Septimiu Chelcea. - Ionel Funeriu Cartea scrisa de Ilie Rad - utila, frumoasa, cu suflet - merita sa fie recomandata studentilor si doctoranzilor.
Si apoi, se citeste cu placere, aproape ca un roman de aventuri, al carui erou principal e Textul.
Au aparut atatea carti cu acest subiect in ultima vreme, dar niciuna nu e atat de complexa, niciuna nu contine o informatie atat de variata, niciuna nu se adreseaza atat de direct studentilor.
Prin continut, cartea se adreseaza in primul rand studentilor - care trebuie sa intocmeasca lucrari de seminar, lucrari pentru simpozioane si sesiuni stiintifice si, mai ales, lucrarea de diploma -, dar si masteranzilor, doctoranzilor, cadrelor didactice din invatamantul preuniversitar care se pregatesc pentru obtinerea unor grade didactice sau cercetatorilor.
Caracterul sau aplicativ este evidentiat de numeroasele exemple comentate, de informatiile inedite privind anumite aspecte ale cercetarii (site-ografia si referintele online, transcrierea textelor etc.).
Elaborat din ratiuni didactice si inspirat de experienta autorului, volumul constituie o sinteza a ceea ce s-a scris in spatiul romanesc (si nu numai) despre redactarea unui text stiintific.
Redactarea unei lucrari stiintifice presupune respectarea unor norme pe care fiecare si le insuseste "din mers"