Descriere YEO:
Pe YEO găsești Curiozitati romane. Povesti stranii si de la ALL, în categoria Books.
Indiferent de nevoile tale, Curiozitati romane. Povesti stranii si fapte surprinzatoare din istoria celui mai mare imperiu al lumii/J.C. McKeown din categoria Books îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 34.93 Lei
Caracteristicile produsului Curiozitati romane. Povesti stranii si
- Brand: ALL
- Categoria: Books
- Magazin: elefant.ro
- Ultima actualizare: 21-12-2024 01:38:29
Comandă Curiozitati romane. Povesti stranii si Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Curiozitati romane. Povesti stranii si de la elefant.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Dupa lucrarea dedicata ciudateniilor Greciei Antice, J.C.
McKeown , unul dintre cei mai reputati specialisti actuali in
istoria Antichitatii revine cu un volum la fel de savuros inchinat
celui mai
mare imperiu al
lumii. Bazandu-ne pe lectiile de istorie sau pe lecturile adiacente, le-am rezervat romanilor un loc fix si confortabil in memoria colectiva. Aveau o armata eficienta care le permitea sa impinga din ce in ce mai departe granitele imperiului pe care l-au construit, vorbeau latina, izvorul intelepciunii si al elegantei livresti, au reusit sa creeze un sistem juridic exemplar, dar si o infrastructura impresionanta pentru acele vremuri. Sa fie acesta un tablou fidel al civilizatiei care ne fascineaza si astazi, la mai bine de doua milenii distanta? Cartea lui
McKeown reuneste o serie de ciudatenii, credinte
stranii,
fapte inedite, opinii scandaloase si alte picanterii din Roma Antica, organizate pe teme: armata, religia, femeile, medicina, sclavii, spectacolele, viata de familie, imparatii Romei etc. Profund inspirat si bine echipat cu simtul umorului, istoricul reuseste sa contureze un tablou al civilizatiei
romane mai aproape de realitatea vietii de zi cu zi, cu superstitiile, superficialitatea si rutina ei adeseori lipsita de logica sau de pragmatism. Stiai ca, in Roma Antica... apeductele furnizau aproape 1 200 litri per persoana in fiecare zi, adica de cinci sau sase ori cantitatea furnizata in multe orase moderne? partea stanga era considerata de romani nenorocoasa sau chiar prevestitoare de rau? Termenul latin pentru pe stanga este sinister, care a dat in limbile moderne sinistru cand canta Nero, nimeni nu avea voie sa paraseasca teatrul nici macar in caz de urgenta? Unele femei au nascut chiar in timpul spectacolelor sale, iar multi oameni, obositi sa asculte si sa aplaude, au sarit pe furis zidul amfiteatrului sau s-au prefacut morti si au fost scosi afara pentru a fi ingropati otetul era tinut in urcioare mari, pentru a fi folosit la stingerea incendiilor? toaletele publice aveau o functie sociala total straina pentru oamenii moderni? Martial ironizeaza o cunostinta pentru ca aceasta statea toata ziua prin toalete, in speranta ca va primi o invitatie la cina Tiberius l-a numit pe Lucius Piso in functia de administrator al Romei deoarce acesta era capabil sa bea alaturi de el doua zile si doua nopti? bolnavii de epilepsie credeau ca cel mai eficient remediu pentru boala lor era sa absoarba sangele cald al unei fiinte umane cat timp aceasta inca respira si sa traga din ea suflul vietii? traficul de animale salbatice pentru amfiteatre a dus la reducerea numarului multor specii din interiorul si din afara Imperiului Roman, sau chiar exterminarea lor? O lectura cu adevarat incitanta . ( Sunday Times )