Curry este numele generic adoptat in Occident pentru a descrie o serie de mancaruri elaborate cu un amestec de condimente, tipic bucatariilor asiatice.
Mod de folosire: Curry poate fi folosit pentru prepararea unor supe si ciorbe, insa cel mai bine se preteaza pentru orez, tocanite si preparate din carne alba..
Are proprietati de reducere a colesterolului si ajuta la digerarea alimentelor grele.
Scade riscurile insuficientei cardiace datorita substantei active din turmeric (curcumina), care imbunatateste functiile inimii.
In plus, Curry contribuie la prevenirea deteriorarii sistemului nervos, la imbunatatirea capacitatii de functionare a creierului.
Substantele continute de Curry contribuie la mentinerea tineretii celulelor, prevenind producerea anormala de proteine.
Amestec oriental de condimente: turmeric chimion coriandru seminte de schinduf patrunjel chilly usturoi fenicul.
Numele a fost popularizat de catre coloniștii britanici din India și era utilizat pentru a descrie o serie de mancaruri locale cu sos.
Curry este numele generic adoptat in Occident pentru a descrie o serie de mancaruri elaborate cu un amestec de condimente, tipic bucatariilor asiatice