Cumpara de la libris.ro

Curtea de Conturi si lucrarile publice controlate de aceasta - Nicolae St. Noica - Nicolae St. Noica


Curtea de Conturi si lucrarile publice controlate de aceasta - Nicolae St. Noica
140 Lei

Disponibil

(17-07-2024)
Cumpara de la libris.ro

Produs vandut de libris.ro

(0)

Review(s)

Verifica toate preturile pentru acest produs : click aici


Distribuie pe :


Descriere :

Cumpara curtea de conturi nicolae st. noica de calitate.
Pe yeo poti sa gasesti cel mai bun pret pentru curtea de conturi nicolae st. noica

Curtea de Conturi si lucrarile publice controlate de aceasta - la 155 de ani - Nicolae St. - Academician loan-Aurel Pop, Presedintele Academiei Romane.
Prin urmare, cata vreme, intr-o forma sau alta, cu intensitate mai mare sau mai mica, cata vreme principiile democratiei au stat la baza exercitarii puterii in Romania, Curtea de Conturi a asigurat legalitatea folosirii bugetelor repartizate diferitelor entitati, a efectuat controalele curente si a prezentat concluziile rezultate, urmarind implementarea masurilor de redresare si de incadrare perfecta in legalitate.
Cu aceasta misiune asumata prin lege, Curtea de Conturi are o istorie indelungata in Romania, intrerupta doar intr-o etapa a dictaturii comuniste.
Institutia avea misiunea sa vegheze - cu mijloace stabilite prin lege - la respectarea de catre puterea executiva a operei si vointei puterii legiuitoare privind cheltuirea banului public, sa efectueze controale periodice in institutiile bugetare, sa-si prezinte observatiile si sa propuna masuri eficiente de indreptare a situatiilor neconforme constatate.
Astfel, aflam ca, dupa dezbaterile parlamentare firesti, Adunarea Deputatilor a votat, la 8 ianuarie 1864, cu 66 voturi pentru si patru impotriva, &bdquo
Legea pentru infiintarea Curtii de Conturi".
Este vorba despre "
Curtea de Conturi", creata in cadrul marii actiuni de reformare a Romaniei sub principele Alexandru loan Cuza, in contextul modernizarii tarii si al sincronizarii civilizatiei romanesti cu modelul european occidental, conform programului Revolutiei de la 1848-1849.
Domnul protesor Nicolae Stetan Noica "ultimul ministru roman al Lucrarilor Publice" - cum se autodefineste cu amaraciune -, ne aminteste despre existenta in Romania, de peste un secol si jumatate, a unei institutii de capatai, pe care, insa, unii au uitat-o, altii nu-i inteleg si nu i-au inteles niciodata rostul, iar altii, in fine, temandu-se de ea, ii atribuie intentii pe care nu le are.
E vorba de Curtea de Conturi, creata in vremea marii actiuni de reformare a tarii sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza.
Noica aminteste cu aceasta carte de existenta in Romania a unei institutii de capatai pe care unii au uitat-o, altii nu i-au inteles niciodata si nu ii inteleg rostul nici acum, iar altii, temandu-se de ea, ii atribuie intentii pe care nu le-a avut niciodata.
Curtea de Conturi si lucrarile publice controlate de aceasta - la 155 de ani - Nicolae St


Uneori, aceste descrieri pot contine inadvertente. De asemenea, imaginea este informativa si poate contine accesorii neincluse in pachetele standard.
logo

  • Produsele tale vor fi disponibile pentru toti clientii nostri, in fiecare zi, pe yeo.ro
  • Vor fi promovate pe retele de socializare si bloguri
  • De asemenea, vom crea continut video pentru 20 de produse