Granule mici, sferice, preparate din faina de grau dur, ce pot fi folosite (fierte sau doar inmuiate) in preparate ca: sosuri, garnituri, salate, etc.
Tajine reprezinta un tip de vas emailat, compus dintr-o baza adanca si un capac conic si inalt, care are rolul de a pastra aburul in interior si a lasa mancarurile suculente..
La origine, cuscusul se prepara intr-un fel de vas special, numit tajine.
Practic, in fiecare dintre momentele mesei tale (fel principal, garnitura, salata sau desert) poti sa te folosesti de el pentru a imbogati meniul cu un aliment cu multe beneficii pentru sanatate.
Concret, cuscusul este atat o mancare de sine statatoare, daca ii adaugi sos, cat si o garnitura sau poate intra in componenta deserturilor.
In salate se adauga in general rece.
In cazul in care il folosesti pe post de garnitura la legume sau ciuperci, in sosuri sau budinci, il poti consuma cald.
De consumat, cuscusul se poate consuma rece sau cald, dupa preferinte.
Daca vrei sa il inmoi in apa rece, si acest lucru este posibil, dat fiind ca in momentul in care il cumperi din magazin, el este deja tratat termic, insa trebuie inmuiat pentru un timp mult mai lung, aproximativ intre 8-10 ore si, practic, nu prea ai motiv sa folosesti apa rece in loc de fierbinte.
Nu se consuma crud, ci inmuiat in apa fierbinte.
Cuscus-ul este foarte potrivit in salate sau in preparate de post.
Cuscusul se recomanda in hrana copiilor si a vegetarienilor, sub forma de garnitura, preparat cu lapte, ciuperci sau legume.
Valori nutritionale la 100 g produs (valorii medii): Valoare energetica: 1529 kJ/ 360 kcal
Grasimi: 0.9 g, din care acizi grasi saturati: 0 g
Glucide: 73.9 g, din care zaharuri 5.8 g
Fibre 2.3 g
Proteine 13.1 g
Sare: 0 g.
Tara de origine: Cehia.
Dat fiind ca este o cereala, cuscusul contine gluten, asadar nu este indicat personelor care sufera de boala celiaca. • bogat in minerale cum ar fi potasiu, fosfor, magneziu, acid folic si calciu, cuscusul ofera energie si contribuie la o buna functionare a organismului. • niacina (vitamina B3) din cuscus ajuta la scaderea nivelului de colesterol rau si zahar din sange, motiv pentru care se regaseste in dieta celor care sufera de afectiuni cardiovasculare, cu atat mai mult cu cat este sarac in sodiu si grasimi saturate. • reprezinta un izvor de vitamine, in special vitamina A si cele din complexul B, motiv pentru care se recomanda inlcuderea lui in alimentatia copiilor, dar si a oricarei persoane care doreste sa se hraneasca sanatos. • este foarte satios, chiar in conditiile unui aport caloric nu foarte mare, asadar persoanele care vor sa isi pastreze silueta sau sa elimine kilograme in plus, nu ar trebui sa il ocoleasca.
Gramaj: 200 g Beneficiile consumului de cuscus • datorita continutului ridicat de fibre ajuta la o mai buna digestie, de aceea este folosit in dieta zilnica a celor care sufera de afectiuni digestive.
Produsul nu provine din culturi modificate genetic.
Sunt o sursa importanta de potasiu, proteine si glucide.
Granule mici, sferice, preparate din faina de grau dur, ce pot fi folosite (fierte sau doar inmuiate) in preparate ca: sosuri, garnituri, salate, etc