Descriere YEO:
Pe YEO găsești Cuvintele, incotro? - Stelian Dumistracel de la Stelian Dumistracel, în categoria Stiinte Umaniste.
Indiferent de nevoile tale, Cuvintele, incotro? - Stelian Dumistracel din categoria Stiinte Umaniste îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 9.49 Lei
Caracteristicile produsului Cuvintele, incotro? - Stelian Dumistracel
- Brand: Stelian Dumistracel
- Categoria: Stiinte Umaniste
- Magazin: libris.ro
- Ultima actualizare: 10-11-2023 01:22:37
Comandă Cuvintele, incotro? - Stelian Dumistracel Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Cuvintele, incotro? - Stelian Dumistracel de la libris.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Cuvintele,
incotro? Lingvistica pentru toate televiziunile „Profesorul
Stelian Dumistracel este un mare lingvist care si-a asumat, parca dintotdeauna, rolul de reper moral si profesional, pe care si-l exercita cu umor si bunavointa, amuzindu-se, ca orice erudit, in fata diversitatii ideilor si a spectacolului lingvistic actual, pe care le priveste cu o neobosita curiozitate. Lingvistica romaneasca – conectata la cea internationala –si-a consolidat prin scrierile si cercetarile Domniei Sale traditia de intemeiere teoretica si de cunoastere aplicata a tezaurului limbii, in toate formele si registrele sale – vechi, regionale, populare si literare. Domnul
Stelian Dumistracel a realizat o exceptionala opera de cercetare in dialectologie, fonetica, lexicologie si lexicografie, terminologie, etimologie, romanistica, istoria limbii literare si a ideilor culturale, demonstrind o permanenta deschidere catre cele mai noi directii in stilistica, etnolingvistica, sociolingvistica si pragmatica. Ne-a dovedit, de atitea ori, ca traditia retoricii clasice e cea mai solida cale de interpretare a ludicului in limbaj. A descris fenomenul fascinant al tabuizarii si al agresarii numelor. A detectat incarcatura culturala a cuvintelor vechi si populare si a reconstituit detectivistic istoria expresiilor adesea obscure. A fixat cu precizie specificul discursului publicistic. A descris functionarea curenta a intertextualitatii, prin formula «discursului repetat», in care e cuprinsa o caracteristica fundamentala a limbajului uman. Rigoarea sa absoluta se impleteste fericit cu spiritul de finete, cu relativizarea inteligenta, sub semnul nuantelor si al permanentei interogatii. Asa cum ne-o prezinta Domnia Sa de fiecare data, cercetarea lingvistica e profunda, severa, migaloasa – dar si ingenioasa, sclipitoare si spectaculoasa”. (Rodica Zafiu)