Cumpara de la librariasophia.ro

De ce copiii noștri se transformă în tirani? Cum a fost abolită copilăria - Trei


De ce copiii noștri se transformă în tirani? Cum a fost abolită copilăria
35 Lei

Disponibil

(30-06-2024)
Cumpara de la librariasophia.ro

Produs vandut de librariasophia.ro

(0)

Review(s)

Verifica toate preturile pentru acest produs : click aici


Distribuie pe :


Descriere :

Cumpara de ce copiii trei de calitate.
Pe yeo poti sa gasesti cel mai bun pret pentru de ce copiii trei

Un puști de-o șchioapă se aruncă pe jos în mijlocul magazinului; un elev de gimnaziu se plimbă prin clasă în mijlocul orei; un adolescent răzgâiat „n-are chef" să învețe nicio meserie.
Spre ce trebuie.
Societatea disfuncţională Capitolul 9.
Simbioza — când psihicul părinţilor fuzionează cu cel al copilului lor „Neuronul pentru percepţia oamenilor" Marcel În ce fel, prin simbioză, copilul este receptat ca parte a corpului adultului Prelucrarea impulsurilor copilului ca stimuli proprii Copilul nu face nimic „dinadins" Adultul reacţionează în mod reflex când intră în contact cu copilul — în ce fel simbioza poate duce la violenţă împotriva copiilor Consecinţele asupra dezvoltării psihice a copilului În drum spre o ţară în care copiii sunt detestaţi Profesorul pus la stâlpul virtual al infamiei prin cyberbullying Excurs: O privire în viitor — exemplul sindromului japonez suferit de aşa‑numiţii hikikomori Studii de caz Capitolul 8.
A treia tulburare relaţională.
Proiecţia — părinţii se plasează sub nivelul copilului Copilul ca etalon Copilul există pentru ca eu să pot fi iubit Lăsaţi copilul! Presiunea exercitată de mediul extrafamilial Bunicile şi bunicii sunt prezenţi pentru a răsfăţa — presiunea din propria familie Un studiu de caz: Sven şi trusa de chimie Capitolul 7.
A doua tulburare relaţională.
Parteneriatul — copiii sunt eliberaţi forţat din rolul lor subordonat Oferta se conformează nevoilor copiilor — concepte privind parteneriatul în cadrul grădiniţei Nu aveţi ceva mai uşor? Concepţii privind parteneriatul în cadrul şcolii Un studiu de caz: Un învăţător povesteşte despre Martin, care nu vrea să audă Capitolul 6.
Prima tulburare relaţională.
Decăderea în etape — de la educaţia intuitivă la simbioză Şcolile devin active Ce înseamnă acest lucru pentru modelele parentale? Educaţia clasică — Despre valoarea intuiţiei umane Un studiu de caz — o profesoară povesteşte din viaţa ei cotidiană Capitolul 5.
De ce psihicul joacă un rol atât de important Fragmente ale unui psihic sănătos Practica îl face pe maestru — De ce funcţiile psihice se formează numai prin antrenament permanent Un studiu de caz: Adrian Capitolul 4.
Despre brioşe şi despre teme pentru acasă nefăcute copiii la putere! copiii la putere? Sara Despre relaţiile normale cu copiii şi dezvoltarea normală a acestora Cum percepe un copil lumea: concepţii asupra lumii Claudia Nu este un caz izolat Imperiul contraatacă De la sănătos la patologic: De ce dezbaterile actuale pornesc de la premise eronate Interviu cu o persoană direct afectată de situaţie: cum percep profesorii şcoala în ziua de azi Philipp Alte cazuri din practica mea Capitolul 3.
Ce se întâmplă cu copiii noştri. Între supermame şi situaţiile de criză educaţională — când copiii se transformă în tirani Un prim studiu de caz: Niklas sau o zi normală dintr‑o şcoală primară Capitolul 2.
Cuprins Capitolul 1.
Michael Winterhoff are un cabinet de psihiatrie pediatrică în Bonn și este specializat în tulburările de dezvoltare ale copiilor și adolescenților.
Discutând tendința părinților de a-și proiecta neîmplinirile în viața copilului, cartea ne reconduce la rădăcinile parentajului: copiii trebuie să redevină copii, iar părinții trebuie să redevină educatorii grijulii, dar fermi, de care copiii au nevoie pentru o dezvoltare armonioasă.
Cum se face că acești copii au ajuns să-i joace pe degete pe adulți și să nu mai respecte nicio autoritate? Michael Winterhoff, psihiatru de copii, explică în ce fel abdicarea de la reperele educaționale tradiționale, dar și încurajarea unei relații de „parteneriat" (de negociere) între părinți și copii a dus la situația în care copiii sunt complet lipsiți de acele oglindiri, limitări și îndrumări vitale pentru a deprinde autocontrolul și a crește nu doar fizic, ci și emoțional.
Părinților, profesorilor sau chiar angajatorilor, peisajul le este deja familiar.
Un puști de-o șchioapă se aruncă pe jos în mijlocul magazinului; un elev de gimnaziu se plimbă prin clasă în mijlocul orei; un adolescent răzgâiat „n-are chef" să învețe nicio meserie


Uneori, aceste descrieri pot contine inadvertente. De asemenea, imaginea este informativa si poate contine accesorii neincluse in pachetele standard.
logo

  • Produsele tale vor fi disponibile pentru toti clientii nostri, in fiecare zi, pe yeo.ro
  • Vor fi promovate pe retele de socializare si bloguri
  • De asemenea, vom crea continut video pentru 20 de produse