Descriere YEO:
Pe YEO găsești De la romantism la national-comunism de la Institutul European, în categoria Carte.
Indiferent de nevoile tale, De la romantism la national-comunism | Gelu Sabau din categoria Carte îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Caracteristici și Avantaje ale produsului De la romantism la national-comunism
- Departament: gaming-carti-birotica
- Ideal pentru pasionații de jocuri, birotică și distracție online.
Preț: 55 Lei
Caracteristicile produsului De la romantism la national-comunism
- Brand: Institutul European
- Categoria: Carte
- Magazin: carturesti.ro
- Ultima actualizare: 14-05-2025 02:18:45
Comandă De la romantism la national-comunism Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda De la romantism la national-comunism de la carturesti.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Din cuprins: Modernitatea europeana Eminescu: primul mare critic al modernitatii Nicolae Iorga, "apostolul neamului" Statul roman intre "mistica" si democratie Teologia politica a antimodernismului: credinta alaturi de natiune Interbelicul si dictatura Comunismul si
national-comunismulCartea de fata este scrisa din perspectiva istoriei ideilor si a filosofiei politice, incercand sa dezvolte o genealogie intelectuala a modernitatii romanesti, pornind de la conceptele de libertate pozitiva, respectiv libertate negativa, asa cum au fost ele dezvoltate de filosoful britanic Isaiah Berlin, in eseul sau "Doua concepte de libertate" si mai apoi in cartea Political Ideas in the Romantic Age. Pornind de la cele doua concepte ale lui I. Berlin cartea isi propune sa urmareasca felul in care au fost receptate si reinterpretate principalele idei ale modernitatii in spatiul romanesc. Demersul de fata se poate incadra in domeniul istoriei ideilor politice sau, mai pe larg, in domeniul istoriei intelectuale sau al istoriei culturale. Din acest punct de vedere lucrarea vine in continuitatea unor preocupari din cultura romana, precum cele ale lui Zigu Ornea sau Victor Rizescu. Specificul lucrarii de fata consta in faptul ca isi propune o abordare sintetica incercand sa arate, pornind de la cele doua concepte de libertate, felul in care intreaga modernitate romaneasca a fost structurata din punct de vedere intelectual, in special sub influenta unor concepte provenind din
romantism. Cred ca o astfel de perspectiva poate elucida unele aspecte ale evolutiei societatii romanesti in epoca moderna, dincolo de toate bulversarile la care a fost supusa. Cartea se adreseaza unor segmente variate de public: in primul rand specialistilor si cercetatorilor in filosofie politica, stiinte politice sau celor care cerceteaza modernitatea (politica, culturala, literara) romaneasca. Apoi, tuturor studentilor sau celor care sunt interesati de aceste domenii. Si, nu in cele din urma, publicului larg, care are curiozitati legate de spatiul cultural si politic romanesc al ultimilor 150 de ani.
Gelu Sabau