Cumpara de la elefant.ro

Despre destin. Un dialog (teoretic si confesiv) despre cea mai dificila tema a muritorilor/Gabriel Liiceanu, Andrei Plesu - Humanitas


Despre destin. Un dialog (teoretic si confesiv) despre cea mai dificila tema a muritorilor/Gabriel Liiceanu, Andrei Plesu
35.77 Lei

Disponibil

(09-08-2024)
Cumpara de la elefant.ro

Produs vandut de elefant.ro

(0)

Review(s)

Verifica toate preturile pentru acest produs : click aici


Distribuie pe :


Descriere :

Cumpara despre destin. un humanitas de calitate.
Pe yeo poti sa gasesti cel mai bun pret pentru despre destin. un humanitas

Despre roata destinului, urzeala sortii si chipurile neasteptate ale ursitei se vorbeste si se scrie de cand lumea.
Elemente pentru o etica a intervalului, Cartea Rom.
O analiza a sentimentului naturii in cultura europeana, Univers, 1980
Humanitas, 1992
Francesco Guardi, Meridiane, 1981
Ochiul si lucrurile, Meridiane, 1986
Minima moralia.
Scrieri: Calatorie in lumea formelor, Meridiane, 1974
Pitoresc si melancolie. honoris causa al Universitatii Albert Ludwig din Freiburg im Breisgau si al Universitatii Humboldt din Berlin, Commandeur des Arts et des Lettres, Grand Officier de la Légion d’Honneur. phil.
Este fondator si director al saptamanalului de cultura Dilema (ulterior Dilema veche), fondator si presedinte al Fundatiei Noua Europa si rector al Colegiului Noua Europa (1994), membru al World Academy of Art and Science si al Académie Internationale de Philosophie de l’Art, dr.
Profesor universitar de filozofie a religiilor, Facultatea de Filozofie, Universitatea din Bucuresti (1991–1997).
Lector universitar (1980–1982) la Academia de Arte Plastice, Bucuresti (cursuri de istorie si critica a artei moderne romanesti).
A obtinut doctoratul in istoria artei la Universitatea din Bucuresti, cu teza Sentimentul naturii in cultura europeana.
A absolvit Facultatea de Arte Plastice, Sectia de istoria si teoria artei.
Andrei Plesu s-a nascut in 1948 la Bucuresti.
Exercitii de umor criptic (2019), Isus al meu (2020).
In paralel cu volumele in care autorul construieste ceea ce francezii numesc l’écriture du moi, scrierea egotista, Gabriel Liiceanu a publicat in ultimii ani o serie de carti eseistice, filozofice si de implicare in „viata cetatii“: Despre minciuna (2006), Despre ura (2007) si Despre seductie (2007), Estul naivitatilor noastre (2012), Dragul meu turnator (2013), Fie-va mila de noi! si alte texte civile (2014), Nebunia de a gandi cu mintea ta (2016), Romania, o iubire din care se poate muri (2017), Continentele insomniei, (2017), Asteptand o alta omenire (2018), Caiet de ricosat ganduri sau Despre misterioasa circulatie a ideilor de‑a lungul timpului (2019), Ludice.
Intalnire cu un necunoscut (2010) reia firul confesiv al unor insemnari care, desi par legate de o zi sau alta, au crescut, de fapt, dintr-o viata intreaga.
Cu Scrisori catre fiul meu (2008), Gabriel Liiceanu se lasa din nou atras de simplitatea si directetea genului epistolar.
Usa interzisa (2002) este una dintre cartile favorite ale publicului din ultimii ani si o revenire la notatia diaristica.
Urmeaza, in alta formula, dar, in fond, tot in nota confesiva, Declaratie de iubire (2001), exercitii de admiratie si de atasament intelectual, etic si, nu in ultimul rand, uman fata de personalitati importante ale culturii noastre.
Din scrisorile generate de comentariile la acest jurnal (intre timp tradus in mai multe limbi) s-a nascut un al doilea volum de succes, Epistolar (1987), care reuneste voci intelectuale de mare forta.
Jurnalul de la Paltinis (1983), ale carui teme centrale sunt raportul maestru–discipol si importanta culturii intr-o epoca totalitara, a fost un adevarat bestseller al anilor \'80: producea cozi la librarii, se vindea „pe sub mana“, se imprumuta numai prietenilor de incredere.
In ultimul sfert de veac, cartile sale au constituit repere pentru diferitele variante ale acestui tip de discurs.
GABRIEL Liiceanu este unul dintre cei mai importanti autori de „literatura personala“ din Romania de azi.
Un epistolar Despre soarta si sorti care se citeste pe nerasuflate.
Ce este, pana la urma, destinul? O zeitate legata la ochi? Libertatea omului de a-si asuma propriile fapte si decizii? Voia lui Dumnezeu? Fatalitatea? Zece scrisori schimbate cu eleganta si firescul unei prietenii intelectuale vechi de peste patruzeci de ani, pline de reflectii, umor, experiente personale si culturale, un turnir modern al ideilor in care se confrunta doua conceptii Despre destinul omului.
Vechi si noi, culturile si civilizatiile dau intelesuri tulburator-obscure acestor forte nevazute care par sa conduca din umbra vietile oame­nilor.
Despre roata destinului, urzeala sortii si chipurile neasteptate ale ursitei se vorbeste si se scrie de cand lumea


Uneori, aceste descrieri pot contine inadvertente. De asemenea, imaginea este informativa si poate contine accesorii neincluse in pachetele standard.
logo

  • Produsele tale vor fi disponibile pentru toti clientii nostri, in fiecare zi, pe yeo.ro
  • Vor fi promovate pe retele de socializare si bloguri
  • De asemenea, vom crea continut video pentru 20 de produse