Descriere YEO:
Pe YEO găsești Despre minciuna. Editie bilingva de la Humanitas, în categoria Filozofie.
Indiferent de nevoile tale, Despre minciuna. Editie bilingva din categoria Filozofie îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 20 Lei
Caracteristicile produsului Despre minciuna. Editie bilingva
- Brand: Humanitas
- Categoria: Filozofie
- Magazin: librex.ro
- Ultima actualizare: 17-12-2024 01:52:33
Comandă Despre minciuna. Editie bilingva Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Despre minciuna. Editie bilingva de la librex.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
De-a lungul vietii si operei sale impresionante inchinate adevarului, Augustin a dedicat nu una, ci doua lucrari unei teme ce pare sa-l fi preocupat neincetat:
minciuna. In prima, De mendacio (
Despre minciuna), alcatuita in jurul anului 395, cu putin inainte de a fi ales episcop de Hippo, analizeaza metodic toate tipurile de minciuni pe care le intalnim curent in viata. Socotind-o o scriere neizbutita si mult prea complicata, autorul n-a publicat-o niciodata, ba mai mult, a vrut chiar s-o distruga. Pe cea de-a doua, Contra mendacium (Impotriva minciunii), a redactat-o aproape 25 de ani mai tarziu, in chip de raspuns la problemele ridicate in Hispania de secta priscillianista. Desi diferite atat la nivelul intentiilor, cat si la cel al structurii si al continutului, cele doua mici tratate reprezinta o investigatie unitara si complexa a carei concluzie e ferma: pe
minciuna nu se poate zidi nimic, cu toate ca exista si minciuni salvatoare; adevarul ramane primordial, el nefiind doar o abstractie, ci o realitate ce trebuie asimilata si traita, un bun pe care trebuie sa-l iubim. Citind
Despre minciuna ca pe o framantata meditatie a unui mare filozof crestin si totodata ca pe un indemn la reflectie, putem ajunge sa constientizam mai bine raspunderea pe care-o purtam ori de cate ori manuim cuvantul rostit sau scris – oglinda fidela sau deformata a ceea ce simtim sau gandim.