De ce mint oamenii? Oare diferentele de gen sau de personalitate afecteaza modul in care mint oamenii? Cum pot fi identificate minciunile? Detectia minciunii si a comportamentului simulant ofera cea mai cuprinzatoare sinteza a cercetarilor referitoare la simulare pana in momentul de fata.
Traducere din limba engleza deGeorge Visu-Petra, Lucian Dragos si Lavinia Cheie..
Detectia minciunii si a comportamentului simulant este o resursa necesara pentru studentii, cercetatorii si profesionistii din domeniul psihologiei, al criminologiei sau al justitiei.
Sunt discutate cele mai frecvente erori in Detectia simularii si sunt oferite sugestii practice pentru a sprijini practicienii in imbunatatirea abilitatilor de detectie a minciunii.
Aceasta editie revizuita propune o perspectiva actualizata asupra cercetarilor in domeniul comportamentului simulant si analizeaza eficienta si acuratetea celor mai importante instrumente de detectie a acestuia, incluzand: &bull
Interviul pentru analiza comportamentala &bull
Evaluarea validitatii declaratiilor &bull
Monitorizarea realitatii &bull
Analiza stiintifica a continuturilor &bull
Diferite teste poligraf &bull
Analiza stresului din voce &bull
Imagistica termica &bull
Tehnica potentialelor evocate - P300 &bull
Rezonanta Magnetica Nucleara Functionala - RMNf Sunt investigate cele mai semnificative aspecte ale minciunii: indiciile nonverbale, analiza discursului verbal sau a declaratiilor scrise si reactiile (neuro)fiziologice.
De ce mint oamenii? Oare diferentele de gen sau de personalitate afecteaza modul in care mint oamenii? Cum pot fi identificate minciunile? Detectia minciunii si a comportamentului simulant ofera cea mai cuprinzatoare sinteza a cercetarilor referitoare la simulare pana in momentul de fata