Aceasta carte este o pledoarie la un stil de viata natural in care sa ne punem sanatatea in prim-plan sa reinvatam sa mancam sa nu ne lasam sedusi de gustul bun al zaharului care a ajuns sa se puna in aproape orice aliment pe care il cumparam de la magazin al amelioratorilor de gust acele E-uri care sunt prezente in toate produsele sa renuntam la fast-food si sa alegem o alimentatie cat mai putin procesata.
De asemenea pune la dispozitie un intreg arsenal de lupta impotriva acestei boli care pe langa medicamente sa prelungeasca si sa creasca calitatea vietii..
Aceasta carte ajuta cititorul sa inteleaga mai bine anumite aspecte ale diabetului zaharat pe care medicul nu a avut timp sa i le explice sau nu le-a retinut din multitudinea de informatii pe care i le-a dat.
Masurarea glicemiei devine astfel foarte importanta fiind un indicator care ne arata daca respectam acele principii. .
Prin numeroase tatonari se poate ajunge la un meniu care sa satisfaca cele mai exigente gusturi avand in minte anumite principii de care trebuie sa se tina seama in functie de tipul de diabet sau de alte boli asociate cum ar fi obezitatea bolile cardio-vasculare etc.
La inceput vor fi percepute multe limitari multe alimente vor fi interzise sau vor fi acceptate doar in cantitate limitata.
O persoana diagnosticata cu aceasta boala trebuie sa constientizeze ca alimentatia sa trebuie sa se schimbe ca insulina sau medicamentele prescrise de medici trebuie sa fie insotite de un regim de viata sanatos.
Acest mod de a manca ajuta la prevenirea diabetului.
Aceasta carte este o pledoarie la un stil de viata natural in care sa ne punem sanatatea in prim-plan sa reinvatam sa mancam sa nu ne lasam sedusi de gustul bun al zaharului care a ajuns sa se puna in aproape orice aliment pe care il cumparam de la magazin al amelioratorilor de gust acele E-uri care sunt prezente in toate produsele sa renuntam la fast-food si sa alegem o alimentatie cat mai putin procesata