Dictionarul de paronime al limbii romane a fost elaborat de catre profesorul Nicolae Andrei de-a lungul a peste trei decenii de documentare si de munca asidua si are un profund caracter stiintific, explicativ, pragmatic si enciclopedic.
Dictionarul are meritul de a sprijini procesul de cunoastere si de cultivare a limbii nationale si se adreseaza tuturor categoriilor de cititori: elevi, studenti, profesori, jurnalisti, traducatori, scriitori, pentru a-i ajuta sa evite confuziile nedorite create de bogatia lexicului romanesc.
Un element de noutate il constituie prezenta in Dictionar a unor perechi de nume proprii paronimice, provenite din domeniul stiintei, artei, culturii si civilizatiei umane.
Lucrarea inregistreaza peste 7.500 de termeni paronimici, proveniti din cele mai variate domenii ale cunoasterii umane: agricultura, anatomie, botanica, entomologie, chimie, etnografie, farmacie, geologie, ihtiologie, matematica, medicina, meteorologie, mineralogie, mitologie, ornitologie, zoologie etc.
Dictionarul de paronime al limbii romane a fost elaborat de catre profesorul Nicolae Andrei de-a lungul a peste trei decenii de documentare si de munca asidua si are un profund caracter stiintific, explicativ, pragmatic si enciclopedic