Editia a II-a revazuta si adaugita Calculatorul este folosit in prezent pe scara tot mai larga si in domenii din cele mai diverse, de la gestionarea unor evidente simple, procesarea imaginilor si realizarea de conferinte online, pina la urmarirea si reglarea unor procese industriale sau dirijarea activitatii unui aeroport.
Din cuprins: Curriculum, instruire, evaluare &bull
Principii didactice si Didactica formarii de competente &bull
Metode, tehnici si procedee didactice &bull
Paradigme de programare &bull
Proiectarea algoritmilor – sortare si cautare &bull
Structuri de date: liste, stive, cozi &bull
Teoria grafurilor si a arborilor.
Adaugit si integral revizuit, volumul ofera informatii actualizate despre metodo-logiile de predare a informaticii, venind in sprijinul profesorilor din invatamintul preuniversitar, dar si al elevilor si studentilor care doresc sa-si aprofundeze cunostintele in domeniu.
In anexe, cei interesati gasesc exemple suplimentare de proiecte didactice, subiecte date la examenele de bacalaureat si admitere in invatamintul superior de specialitate sau la examenele de grad si definitivat, precum si resurse utile pentru buna desfasurare a procesului didactic.
Partea teoretica include notiuni de baza specifice programarii pe calculator, metode de elaborare a algoritmilor, structuri de date clasice de tipul listelor, stivelor si cozilor, teorii legate de grafuri si arbori.
Didactica predarii informaticii analizeaza tehnicile de predare-invatare a acestei discipline in invatamintul preuniversitar.
Editia a II-a revazuta si adaugita Calculatorul este folosit in prezent pe scara tot mai larga si in domenii din cele mai diverse, de la gestionarea unor evidente simple, procesarea imaginilor si realizarea de conferinte online, pina la urmarirea si reglarea unor procese industriale sau dirijarea activitatii unui aeroport