Dilema omnivorului este un proiect al editurii Publica, sustinut de Erste Asset Management.
The New York Times Book Revie.
Este putin probabil sa gasiti o explicatie mai buna a surselor exacte din care provine mancarea voastra.
The Seattle Times Profunda, captivanta...
Mi-a placut atat de mult aceasta carte, incat nu as fi vrut sa se incheie.
Daca ati socotit vreodata ca intrebarea Ce sa mananc? este una simpla, va veti razgandi dupa ce veti citi ardentul rechizitoriu pe care Pollan il face industriei alimentare actuale – si veti afla modul in care el intrezareste unele alternative insufletitoare.
El transforma porumbul si vacile, porcii si gainile intr-o sclipitoare si revelatoare descriere a modului in care producem, vindem si ne chinuim sa decidem ce sa mancam.
Aveti grija ce mancati! The Washington Post Michael Pollan este un magician.
Cauza lui este justa, gandirea sa este limpede, iar scriitura sa este convingatoare.
Abordarea lui este impregnata de sinceritate si constiinta de sine.
Autorul este atent la propriile emotii si ganduri, ca sa vada cum il afecteaza ceea ce face si ceea ce mananca, ca sa afle mai multe si sa explice ceea ce stie.
The New Yorker Cartea lui Pollan este un manifest al consumatorului de alimente si atinge o mare varietate de subiecte, de la modelele si tabuurile alimentare pana la modul in care evitam nu doar animalitatea hranei noastre, ci si propria animalitate.
Pollan intreprinde un pelerinaj de-a lungul lanturilor trofice moderne, stabilind standarde pentru alimentatia etica.
Dilema omnivorului este o invitatie adresata tuturor de a gandi in profunzime ramificatiile morale ale deprinderilor noastre culinare actuale.
Pentru fiecare masa, el reconstituie provenienta tuturor alimentelor consumate, dezvaluind componentele ascunse pe care le ingeram fara stirea noastra si explicand modul in care preferinta fata de anumite alimente reflecta mostenirea noastra ambientala si biologica.
El incheie fiecare sectiune asezandu-se la masa – la McDonald\'s, acasa cu familia, la o cina cu alimente de la Whole Foods, si la o revolutionara ferma transorganica din Virginia.
Pollan urmareste fiecare lant trofic literalmente din pamant pana pe masa, subliniind relatia noastra coevolutiva cu speciile pe seama carora traim.
Pollan a impartit Dilema omnivorului in trei parti, cate una pentru fiecare dintre lanturile trofice care ne sustin: mancarea industrializata, mancarea alternativa sau organica si alimentele pe care oamenii si le procura singuri, din vanat, cules si gradinarit.
Avand de ales dintre nenumaratele alimente potentiale pe care le ofera natura, oamenii au fost nevoiti sa invete care dintre ele sunt sigure si care nu sunt – ce ciuperci trebuie evitate, de exemplu, si ce afine putem savura.
Ce ar trebui sa mancam la cina? Intr-o masura sau alta, aceasta intrebare simpla asalteaza orice creatura confruntata cu o mare varietate de lucruri pe care le poate manca.
Dilema omnivorului este un proiect al editurii Publica, sustinut de Erste Asset Management