Ce este DILTIAZEM BIOEEL 60 mg şi pentru ce se utilizeazaDILTIAZEM BIOEEL 60 mg face parte din grupa medicamentelor blocante selective ale canalelor de calciu cu efecte cardiace directe, derivaţi de benzodiazepine.
Se recomandă ca dozele medicamentelor administrate simultan să fie ajustateÎn cazul în care urmează să suportaţi o intervenţie chirurgicală cu anestezie generală, medicul anestezist trebuie informat dacă urmaţi tratament cu diltiazem.
Diltiazemul poate fi folosit la pacienţii cu bloc de ramură izolat (tulburare de conducere intraventriculară localizat la nivelul fasciculului His, grup de fibre miocardice care se situează în septul interventricular al inimii).
Diltiazemul poate fi administrat la pacienţii cu afecţiuni respiratorii cronice.
VârstniciLa pacienţii vârstnici sau la cei cu afectare severă a ficatului sau rinichiului, concentraţia plasmatică a diltiazemului poate fi crescută, apărând riscul de ac. În cazul tratamentului cronic: există posibilitatea ca diltiazemul să determine hipotensiune arterială simptomatică.
Administraţi cu prudenţă clorhidratul de DILTIAZEM în cazul în care ştiţi că suferiţi de alterarea funcţiei ventriculare stângi, bradicardie uşoară (rărire normală sau patologică (sub 60 pulsaţii pe minut) a bătăilor inimii cu risc de agravare), bloc atrioventricular de gradul I (risc de agravare, în mod excepţional până la bloc complet), sindrom Wolff-Parkinson-White (anormalitate în comunicarea electrică între atrii şi ventricule), hipotensiune arterială uşoară.
Ca urmare a unui fenomen destul de rar întâlnit - clorhidratul de DILTIAZEM poate prelungi perioada refractară atrioventriculară fără prelungirea semnificativă a timpului de repolarizare a nodului sinusal, cu excepţia pacienţilor cu sindrom de sinus bolnav (bătăi rare ale inimii determinate de o tulburare a transmiterii şi formării impulsurilor electrice la nivelul nodului sino-atrial, locul unde se formează şi propagă în mod fiziologic impulsurile electrice) - poate să apară o scădere a bătăilor inimii şi bloc atrioventricular de gradul II, III.
Diltiazemul se va administra cu prudenţă la pacienţii care urmează deja tratamente cu medicamente care au o cale de metabolizare şi eliminare asemănătoare, mai ales dacă acestea au un indice terapeutic îngust sau dacă pacientul suferă de insuficienţă hepatică sau renală.
Aceste modificări sunt reversibile la oprirea tratamentului. -tratamentul hipertensiunii arteriale, singur sau în asociere cu alte medicamente antihipertensive.Înainte să luaţi DILTIAZEM BIOEEL 60 mgNu luaţi DILTIAZEM BIOEEL 60 mg:- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la clorhidratul de DILTIAZEM sau la oricare dintre celelalte componente ale DILTIAZEM BIOEEL 60 mg;- dacă aveţi tulburări de conducere (bloc atrioventricular de gradul II sau III) exceptând cazul în care aveţi implantat un pacemaker;- dacă suferiţi de sindromul de sinus atrial bolnav (bătăi rare ale inimii determinate de o tulburare a transmiterii şi formării impulsurilor electrice la nivelul nodulul sino-atrial, locul unde se formează şi propagă în mod fiziologic impulsurile electrice) sau alte disfuncţii sinusale, cu excepţia unui implant de pacemaker ventricular;- insuficienţa ventriculară stângă cu stază pulmonară (oprire sau încetinire a circulaţiei sângelui);- bradicardie severă (rărire patologică a bătăilor inimii< 40 bătăi pe minut);- hipotensiune arterială (tensiune arterială sistolică sub 90 mm Hg);- concomitent cu dantrolen (relaxant muscular) administrat în perfuzie i.v.
Aveţi grijă deosebită când utilizaţi DILTIAZEM BIOEEL 60 mgIn cazuri foarte rare, medicamentul poate determina o creştere a valorilor enzimelor hepatice similară cu cea din afecţiunile hepatice acute.
Este indicat pentru:-tratamentul anginei pectorale cronice stabile, al anginei vasospastice (spasmul vaselor inimii) (angina Prinzmetal) şi al anginei instabile (în asociere cu nitraţi organici, eventual blocante beta-adrenergice).
Ce este DILTIAZEM BIOEEL 60 mg şi pentru ce se utilizeazaDILTIAZEM BIOEEL 60 mg face parte din grupa medicamentelor blocante selective ale canalelor de calciu cu efecte cardiace directe, derivaţi de benzodiazepine