Cumpara de la carturesti.ro

Dimitrie Cantemir | Eugenia Popescu - Judetz - Curtea Veche Publishing


Dimitrie Cantemir | Eugenia Popescu - Judetz
35 Lei

Disponibil

(30-06-2024)
Cumpara de la carturesti.ro

Produs vandut de carturesti.ro

(0)

Review(s)

Verifica toate preturile pentru acest produs : click aici


Distribuie pe :


Descriere :

Cumpara dimitrie cantemir | curtea veche publishing de calitate.
Pe yeo poti sa gasesti cel mai bun pret pentru dimitrie cantemir | curtea veche publishing

Cand ne gandim la muzica sfarsitului secolului al XVII-lea si inceputul secolului al XVIII-lea, ne vin in minte nume precum Bach, Haendel sau Vivaldi.
In 1973, a publicat Dimitrie Cantemir – Cartea stiintei muzicii..
A publicat o serie de monografii si eseuri despre muzica turca si folclorul romanesc.
Profesor si consultant la Universitatea Duquesne din Pittsburgh, Pennsylvania, a predat cursuri de muzica populara si arte interpretative din Europa de Est si Turcia.
Care este povestea ce-l leaga pe voievod de capitala Imperiului Otoman? La aceasta intrebare si la multe altele privitoare la fascinanta personalitate a lui Cantemir ne raspunde Eugenia Popescu-Judetz in aceasta a doua monografie a sa inchinata carturarului moldovean.
Eugenia Popescu-Judetz a fost etnomuzicolog si istoric al artei specializat in artele interpretative si scrierile despre muzica din perioada otomana.
Iar a doua parte este o analiza riguroasa a tratatului, care arunca o noua lumina asupra insemnatei contributiia lui Cantemir in teoria muzicii.„Un print intre doua lumi“ si orasul care se intinde pe doua continente:Dimitrie Cantemir si Istanbulul.
Prima parte desluseste contextul istoric si socio-cultural in care a fost conceput tratatul despre muzica al lui Cantemir, prilej cu care suntem familiarizati cu personalitatea complexa a viitorului domn al Moldovei, intr-o incursiune plina de culoare in metropola cosmopolita, un loc al opulentei, al rivalitatilor si al intrigilor politice.
Cartea de fata are doua parti.
Dar viitorul carturar nu s-a multumit doar sa compuna, ci a scris un tratat despre muzica si a creat un sistem de notare, care a reprezentat o inovatie deosebit de importanta in epoca.
Printre compozitorii de la curtea otomana se afla si tanarul Dimitrie Cantemir, trimis la Istanbul de tatal sau, domnul Moldovei, Constantin Cantemir.
Putini stiu insa ca, in aceeasi perioada, Orientul cunostea, la randul sau, un avant al artei muzicii.
Cand ne gandim la muzica sfarsitului secolului al XVII-lea si inceputul secolului al XVIII-lea, ne vin in minte nume precum Bach, Haendel sau Vivaldi


Uneori, aceste descrieri pot contine inadvertente. De asemenea, imaginea este informativa si poate contine accesorii neincluse in pachetele standard.
logo

  • Produsele tale vor fi disponibile pentru toti clientii nostri, in fiecare zi, pe yeo.ro
  • Vor fi promovate pe retele de socializare si bloguri
  • De asemenea, vom crea continut video pentru 20 de produse