Cumpara de la libris.ro

Din cauzele crizei sufletesti de azi + CD - Alice Voinescu - Alice Voinescu


Din cauzele crizei sufletesti de azi + CD - Alice Voinescu
50 Lei

Disponibil

(25-09-2024)
Cumpara de la libris.ro

Produs vandut de libris.ro

(0)

Review(s)

Verifica toate preturile pentru acest produs : click aici


Distribuie pe :


Descriere :

Cumpara din cauzele crizei alice voinescu de calitate.
Pe yeo poti sa gasesti cel mai bun pret pentru din cauzele crizei alice voinescu

Prima femeie doctor in filozofie din Romania, Alice Voinescu ramane in memoria discipolilor ei nu ca filozof, ci drept exceptionala profesoara de estetica si istoria dramaturgiei de la Conservator, misiune implinita intre anii 1922 si 1948, apoi si drept conferentiara pretuita de buna societate bucuresteana interbelica, indrumatoare spirituala la Asociatia Crestinelor Femei si mentor al presedintei sale, domnita Ileana.
Femeia si munca &bull
Sentimentul pudoarei &bull
Alegerea unei cariere pentru fete &bull
Femeia in functiunile statului &bull
Rolul femeii intelectuale in familie si in gospodarie &bull
Femeile in apararea tarii &bull
Permanente &bull
Hans Christian Andersen &bull
Rolul social al asistentei &bull
Torquato Tasso &bull
Cuvant catre tineretul feminin &bull
Cuvant catre femei &bull
Inger si Demon &bull
Faust, un mare nelinistit &bull
Rolul de azi al asistentei &bull
Sfanta Fecioara &bull
Idealul de viata umanist &bull
Productiile Conservatorului &bull
Amintiri.
Spre ce tel sa crestem copiii de azi? &bull
Din cauzele crizei sufletesti de azi &bull
Din psihologia femeii de azi. - Alexandru Paleologu, fragment din Medalion Alice Voinescu Cuprins: &bull
Paul Claudel &bull
Sufletul romanesc in pictura lui Grigorescu &bull
Primul congres de morala sociala &bull
Orientari in educatia femeii &bull
Din psihologia tineretului de azi • "
Saptamana copilului".
Era totdeauna convinsa ca poate la randul ei invata ceva si de la un tanar, si de la un om simplu, si avea o nesfarsita putere de a se mira, de a se indigna, de a compatimi, de a admira.
Niciodata nimic pedant la ea, nimic pretentios, chiar cand vorbea de Kant sau de Platon.
Ea avea si la maturitate, si la batranete, farmecul unei domnisoare dintr-un tablou de Reinhold sau de Gainsborough. - Doina Mandru, fragmente din O incercare de terapeutica sufleteasca la Radio Alice Voinescu, care traia printre carti si in sfera inalta a gandurilor, nu era deloc unul din acele specimene monstruoase si triste de bas bleu de femei savante si pretioase ridicole.
Cititorul de azi al conferintelor va fi surprins nu doar de promptitudinea si luciditatea cu care autoarea raspunde problemelor de fond ale epocii, dar si de actualitatea lor, putand aprecia clarviziunea autoarei in identificarea exacta a consecintelor acelor realitati in planul moral, cel care dureaza si conteaza, in viziunea Alicei Voinescu.
Alice Voinescu nu expune niciodata sec si doctoral tema interventiei sale, fie aceasta literara, ori estetica sau sociala, ci, prin chiar stilistica discursului, da glas unei gandiri originale si nuantate, hranita de o mare cultura care, adresandu-se celei mai simple mame, reuseste sa o implice si sa o aduca la constientizarea unui adevar imediat sau a unui principiu universal.
Este o misiune paideica atat de clar asumata si urmarita constant de Alice Voinescu prin toate conferintele si cursurile sale.
Rubricile si tematica emisiunilor, "
Universitatea radio”, "
Ora femeii”, "
Ora tineretului”, "
Viata culturala straina”, contureaza clar un efort sustinut de implinire a misiunii de informare culturala, de educare, in final de modelare a unor constiinte si caractere.
In aceeasi masura, conferintele sustinute de Alice Voinescu, alaturi de acelea ale lui Nicolae Iorga, Tudor Vianu si altii, demonstreaza inaltul nivel intelectual al emisiunilor Radioului, asumarea clara a misiunii de ridicare a maselor la cultura prin implicarea directa a celor mai autorizate voci ale timpului si nu prin vulgarizarea facila a ideilor si subiectelor importante. […] Publicarea conferintelor sustinute de Alice Voinescu in fata microfonului intre anii 1933 -1943 constituie o valoroasa recuperare a unui efort intelectual si larg pedagogic datorat uneia dintre cele mai luminate minti ale Romaniei din prima jumatate a veacului XX.
Prima femeie doctor in filozofie din Romania, Alice Voinescu ramane in memoria discipolilor ei nu ca filozof, ci drept exceptionala profesoara de estetica si istoria dramaturgiei de la Conservator, misiune implinita intre anii 1922 si 1948, apoi si drept conferentiara pretuita de buna societate bucuresteana interbelica, indrumatoare spirituala la Asociatia Crestinelor Femei si mentor al presedintei sale, domnita Ileana


Uneori, aceste descrieri pot contine inadvertente. De asemenea, imaginea este informativa si poate contine accesorii neincluse in pachetele standard.
logo

  • Produsele tale vor fi disponibile pentru toti clientii nostri, in fiecare zi, pe yeo.ro
  • Vor fi promovate pe retele de socializare si bloguri
  • De asemenea, vom crea continut video pentru 20 de produse