In urma cu 140 de ani, gandindu-se cu nostalgie la vremea copilariei, patiserul Louis Lefevre-Utile si-a propus sa creeze un produs care sa semene cu servetul de masa cusut de bunica sa.
Iar pentru ca gustul e asociat cu mirosul, vom face o incursiune in lumea parfumurilor, dupa care vom reconstitui mirosurile de odinioara ale unor orase ca Amsterdamul, Parisul sau Bucurestiul..
Alaturi de barbati pasionati de meseria lor ca Jean-Romain Lefevre si Antoni Escriba vom intalni femei puternice precum Pauline Utile sau Jocelyne Tholoniat, care au contribuit la dezvoltarea afacerilor familiilor lor.
Aurora Liiceanu ne spune povestile unor dulciuri celebre si ale dinastiilor de cofetari si patiseri care si-au legat numele de ele.
Dupa cum putini stiu istoria cunoscutei cofetarii Escriba din Barcelona sau a rahatului turcesc...
Astazi biscuitul arata exact ca atunci, dar probabil ca foarte putini ii cunosc istoria.
Asa a aparut biscuitul petit beurre , care prelua simbolurile timpului de pe acel servet: cele patru "urechiuse" reprezentau anotimpurile, cei 52 de "dinti" - saptamanile dintr-un an, iar cele 24 de gaurele - orele unei zile.
In urma cu 140 de ani, gandindu-se cu nostalgie la vremea copilariei, patiserul Louis Lefevre-Utile si-a propus sa creeze un produs care sa semene cu servetul de masa cusut de bunica sa