Cumpara de la elefant.ro

Disonanta cognitiva. Noi perspective asupra unei teorii fundamentale pentru psihologie./Eddie Harmon-Jones - Trei


Disonanta cognitiva. Noi perspective asupra unei teorii fundamentale pentru psihologie./Eddie Harmon-Jones
60 Lei

Disponibil

(02-10-2024)
Cumpara de la elefant.ro

Produs vandut de elefant.ro

(0)

Review(s)

Verifica toate preturile pentru acest produs : click aici


Distribuie pe :


Descriere :

Cumpara disonanta cognitiva. noi trei de calitate.
Pe yeo poti sa gasesti cel mai bun pret pentru disonanta cognitiva. noi trei

Ce procese mentale au loc atunci cand o persoana stie ca face ceva nesanatos? Ce se intampla cu o persoana onesta care spune o „minciuna nevinovata"? Daca trebuie sa alegem intre doua variante la fel de atragatoare, cum se schimba modul in care judecam valoarea optiunilor dupa ce alegerea a fost facuta? In 1954 Leon Festinger a formulat teoria disonantei cognitive pentru a descrie fenomenul psihic care apare in astfel de situatii.
Teoria este relevanta pentru multe subiecte diferite, nu doar pentru unul.- Eddie Harmon-Jones si Judson Mills.
Cognitiile pot fi despre sine, despre o alta persoana, despre un grup sau elemente din mediu.
O persoana poate avea cognitii despre comportamente, perceptii, atitudini, convingeri si sentimente.
Ca urmare, poate fi aplicata unei palete largi de teme din psihologie care implica interactiunea dintre cognitie, motivatie si emotie.
Unul dintre motivele pentru care teoria a fost atat de productiva este ca ea a fost enuntata in termeni generali si abstracti.
In timpul scurs de la prezentarea sa de catre Festinger, acum mai bine de saizeci de ani, teoria disonantei cognitive a continuat sa genereze cercetari, revizuiri si controverse.
A scris peste 200 de articole pe aceasta tema.
Cercetarile sale se centreaza pe studiul emotiei si motivatiei, implicarea lor in procesele sociale si cognitive si substratul lor fiziologic.
Eddie Harmon-Jones este profesor de psihologie la University of New South Wales.
Volumul de fata cuprinde atat prima formulare a teoriei disonantei cognitive si comentariile lui Festinger la 30 de ani de la lansarea acestei teorii, cat si o serie de idei si studii ingenioase ale unui colectiv de cercetatori din Canada, Franta, Japonia si Statele Unite, a caror intentie comuna a fost intelegerea mai profunda a fenomenului de Disonanta cognitiva si a legaturilor sale cu procesele motivationale.
In anii care au urmat, Disonanta cognitiva a devenit un pilon central al psihologiei.
Ce procese mentale au loc atunci cand o persoana stie ca face ceva nesanatos? Ce se intampla cu o persoana onesta care spune o „minciuna nevinovata"? Daca trebuie sa alegem intre doua variante la fel de atragatoare, cum se schimba modul in care judecam valoarea optiunilor dupa ce alegerea a fost facuta? In 1954 Leon Festinger a formulat teoria disonantei cognitive pentru a descrie fenomenul psihic care apare in astfel de situatii


Uneori, aceste descrieri pot contine inadvertente. De asemenea, imaginea este informativa si poate contine accesorii neincluse in pachetele standard.
logo

  • Produsele tale vor fi disponibile pentru toti clientii nostri, in fiecare zi, pe yeo.ro
  • Vor fi promovate pe retele de socializare si bloguri
  • De asemenea, vom crea continut video pentru 20 de produse