Sustine si mentine buna functionare a aparatului urinar! Fructele de merisor sunt foarte bune antiseptice urinare (prin acid benzoic, lignani si flavonoide) si diuretice (prin flavone si saponine).
Cura se poate repeta dupa o pauza de 2 saptamani..
Durata unei cure este de 14-30 zile, sau conform recomandarii medicului.
Mod de administrare: 1-2 capsule de 3 ori pe zi, intre mese.
Substantele active trec in laptele matern si pot modifica gustul laptelui.
Sarcina si alaptare: Femeile insarcinate si mamele care alapteaza pot lua cate 1 comprimat de 3 ori pe zi timp de 4-5 zile sau la nevoie.
Planta este recomandata intern in tratamentul bolilor genito-urinare, infectiilor respiratorii, bolilor pielii.
BENEFICII:fructele de ienupar contribuie la sanatatea rinichilor;frunzele de maslin alaturi de fructele de ienupar contribuie la buna functionare a tractului urinar si sustin functia excretoare a rinichilor;merisoarele, frunzele de maslin si fructele de ienupar contribuie la apararea organismului impotriva agentilor externi;fructele de afin aduc un efect antioxidant EFECTE: - dezinfectant si antiinflamator urinar - diuretic Recomandari: - infectii ale tractului urinar: cistita, uretrita, pielonefrita Contraindicatii: Nu se recomanda copiilor sub 6ani (efectele asupra copiilor mici sunt insuficient studiate) si in caz de hipersensibilitate la oricare din ingredientele produsului.
Are si actiune depurativa, diuretica, laxativa si expectoranta. intreaga planta are efect antibacterian (fata de germeni gram pozitivi si gram negativi) si antifungic fiind eficienta in inflamatiile urogenitale, mai ales de cauza infectioasa.
Frunzele si florile au gust piperat si se folosesc crude in salate.
Caltunasii, cunoscuti si cu denumirea de „condurul doamnei” se cultiva atat ca planta ornamentala cat si ca planta medicinala.
Mugurii de plop mai contin si derivati ai saligenolului care ii confera puternice proprietati anti-inflammatorii, analgezice, antifebrile, sudorifice.
Prin analize chimice de specialitate s-a aratat ca exista 5 substante prezente in acelasi timp in propolis ca si in mugurii de plop dintre care 3 au proprietati antibiotice si antifungice.
Muguri de plop sunt numiti si propolisul vegetal.
Oamenii de stiinta din Finlanda au verificat efectul antimicrobian al fructelor de merisor in infectiile urinare cauzate de Escherichia Coli, constatand capacitatea sa de prevenire a recidivelor pe termen lung.
De asemenea, au proprietati antiinflamatoare, astringente, hemostatice si antioxidante.
Sustine si mentine buna functionare a aparatului urinar! Fructele de merisor sunt foarte bune antiseptice urinare (prin acid benzoic, lignani si flavonoide) si diuretice (prin flavone si saponine)