Disciplina optionala de ecologie „Diversitatea naturii“ se inscrie in cadrul larg al interesului manifestat pe plan european fata de mediul in care traim.
Astfel, elevii vor putea propune modalitati proprii de rezolvare a unor probleme de mediu, vor participa la actiuni de ecologizare sau se vor implica in actiuni de recuperare a deseurilor, in vederea reciclarii lor..
Sunt tratate si alte teme de actualitate, precum resursele naturale si protejarea lor, „energia verde“, adoptarea unui stil de viata sanatos.
Pentru ca elevii sa inteleaga mai bine relatia dintre om si mediul inconjurator, sunt explicati, in „Dictionar ECO“ sau cu ajutorul ilustratiilor, schemelor ori graficelor, termeni si concepte specifice educatiei ecologice (habitat, ecosistem, lant trofic, padure virgina, energie eoliana, panou solar, biomasa, maree neagra etc.).
Se urmareste stimularea curiozitatii stiintifice prin experimente inedite, formandu-se totodata atitudini si comportamente pozitive fata de mediul inconjurator.
Este evidentiata biodiversitatea, vorbindu-se despre lumea vie – plante, animale, rezervatii naturale – despre transformarile corpurilor si substantelor, despre protectia mediului inconjurator.
Disciplina optionala de ecologie „Diversitatea naturii“ se inscrie in cadrul larg al interesului manifestat pe plan european fata de mediul in care traim