Cartea va propune spre lectura o suma de eseuri inedite, inspirate de la chestiuni cvasi-cotidiene sau rezultate din cautari la care ne ducem mai rar cu gandul.
Profunzimile si perspectivele vor surprinde adesea..
De altfel, ideea de smerenie – atat cea subiectiva cat si cea extinsa la intreaga specie – constituie aici o reiterare definitorie.
Parcurgerea cartii se poate dovedi o experienta deosebita atat pentru cititorul pasionat de beletristica cat si pentru cel atras de eseistica de idei.
In plus, atat pentru condimentarea experientei de lectura, cat mai ales pentru democratizarea conceptului de antropologie (in jurul caruia graviteaza prozele din cuprins), seria de eseuri – fuzionand idei de psihologie, sociologie ori de filosofie – este punctata (initial, median si final) cu cate o proza fictionala din seria interpretarilor speculativ-antropologice de mituri si legende populare (aici fiind vizate baladele "Monastirea Argesului" si "Miorita"), serie de autor inceputa odata cu cartea "Intoarcerea fratelui risipitor" (Editura Europress, Bucuresti, 2014).
Volumul de fata aduce cititorului un amalgam de provocari pentru minte si pentru inima, intr-un melanj pastelat, sustinut pe tot parcursul de impletitura a trei filoane esentiale: auto-ironie, umilinta si duiosie.
Cartea va propune spre lectura o suma de eseuri inedite, inspirate de la chestiuni cvasi-cotidiene sau rezultate din cautari la care ne ducem mai rar cu gandul